6 bureauer dyster i 2 Danske Spil-udbud

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

En række bureauer lægger an til en dyst om at udvikle Danske Spils digitale ansigt udadtil – og indadtil.

I sommer afgjorde Danske Spil to udbud: Lotto, til fordel for Hjaltelin Stahl, og et corporate budget, der blev vundet af Mensch.

Nu følger endnu et udbud, bestående af to del-aftaler, der bestemt ikke behøver at være af mindre betydning for de vindende bureauer, end eksempelvis et Lotto-budget.

Udbuddet er af digital karakter – lidt forenklet sagt Danske Spils ansigt udadtil og indadtil.

”Det er et udviklingsprojekt, der er delt i to: En med frontend og en med middlelayer, f.eks. Sitecore, som kun de færreste brugere vil møde,” siger Søren Kofoed Weeke, der er IT-direktør i Danske Spil.

Danske Spil har på hver af de to delaftaler valgt fem bureauer, men Søren Kofoed Weeke ønsker ikke at oplyse hvilke – blot, at der er nogle navne, der går igen på de to udbud.

”Der er en stigende gråzone mellem digitalbureauer og udviklingshuse: Vi ser bureauer, der virkelig dykker ned i udvikling, og udviklingshuse, der også satser på det visuelle,” konstaterer Søren Kofoed Weeke.

Gråzonen kan tilsyneladende også rumme reklamebureauer. For i følge Bureaubiz’ oplysninger står konkurrencen mellem følgende bureauer:

  • Frontend – delaftale: In2media, Netcompany, Pentia, Umwelt og Valtech.
  • Middlelayer – delaftale: Ciber Denmark, Netcompany, Pentia, Umwelt og Valtech.

I feltet er der bestemt velkendte spillere – samt Umwelt, et klassisk reklamebureau, der med tiden har fået et skud digital kapacitet via indslusningen af det tidligere datterselskab, digitalbureauet Fonqi.

Budgettet for de to delaftaler er ikke oplyst i udbudsmaterialet, og IT-direktøren forklarer:

”Udbuddet dækker naturligvis ikke al digital udvikling i Danske Spil, men det er dog en betydelig del-mængde. Vi tillod os at tro, at Danske Spil ville være en attraktiv partner – også uden at vi fastlåste os på et budget. Og da det er et udviklingsprojekt, er det samtidig svært at sætte beløb på. Det er område, hvor vi har mange planer, så projektet kan vokse løbende.”

Og at samarbejdet kan vokse hen ad vejen, understreges også i tilgangen til udvikling:

”Det er ikke et decideret bureauvalg, snarere valg af vores partner til udvikling. Vi kører løsninger i netop partnerskaber med internationale spil-leverandører – det ser vi allerede i udviklingen af Dantoto og vores nye sportsspil,” siger Søren Kofoed Weeke.

De prækvalificerede bureauer og udviklingshuse skal melde tilbage inden udgangen af november, og Danske Spil forventer at kunne fortælle om sine valg inden jul.