A-Pressen sælger Mediawatch og Newspaq

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Salget sker til to forskellige medieselskaber. JP-Politiken forventer at styrke sin satsning på nichemedier med overtagelsen af A-Pressens ejerandel.

Nichemediet Mediawatch er nu 100 pct. ejet af JP-Politiken koncernen, og det skal udnyttes til at styrke satsningen på abonnements-finansierede nichemedier.

Det er A-Pressen, der har solgt sine 40 pct. til JP-Politiken. Samtidig har A-Pressen solgt nyheds bureau Newspaq til Ritzaus Bureau.

“Der er ingen planer om at ændre på den redaktionelle linje eller planer om andre markante ændringer i den måde, hvorpå MediaWatch drives. Omvendt giver det fulde ejerskab bedre muligheder for at udnytte synergierne på tværs af Watch-medierne, når det gælder teknisk udvikling, administration, salg m.m.,” siger Anders Heering, der er direktør og ansvarshavende chefredaktør for de fire Watch-medier, i en meddelelse.

Prisen er ikke oplyst, men Mediawatch har været et dyrt bekendtskab. Det er kun ganske kort tid siden, at A-Pressen sammen med JP-Politiken var med til at konvertere gæld for over 7,5 mio. kr. til aktiekapital.

“Vi har i A-Pressen igennem den seneste tid overvejet vores strategi med de investeringer, vi har foretaget i forskellige selskaber. Med hensyn til MediaWatch er vores vurdering endt med, at det i fremtiden ikke har en strategisk betydning for os at være medejer. Da det samtidig har passet godt ind i JP/Politikkens Hus’ strategi at overtage aktierne, er det en både god og fornuftig løsning der er fundet,” siger adm. dir. Bjarne Salomonsen, A-Pressen.

Omkring salget af Newspaq siger han:

“Vi har gennem længere tid arbejdet med nyudviklingen af strategien af Newspaq, hvor vi har haft mange forskellige overvejelser. Vi har til slut måttet konstatere, at uanset hvilke overvejelser vi har haft, ville det ikke være muligt at drive Newspaq videre på et fornuftigt økonomisk grundlag. Derfor mener vi, at den bedste fremtidige mulighed for Newspaq er et parløb med Ritzau.”

Newspaq fortsætter som et selvstændigt datterselskab under Ritzaus Bureau. Det er ambitionen at videreudvikle begge brands med Ritzau som den klassiske, brede nyhedsleverandør og Newspaq som den mere specialiserede udbyder af skræddersyede nyhedsservices.