Amerikansk ros til skæv dansk energi-video

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Varmeråd rykker ikke så meget, og Vestforbrænding i Glostrup rykker slet ikke – men det gør en idé om at veksle sparet varme til varme pizzaer. Kampagnen er røget ind på amerikansk topliste.

Ved at følge 8 simple varmeråd kan danskerne tilsammen spare næsten 3 mia. kr. Det er mange penge, men det er også er fjernt tal.

Vestforbrænding i Glostrup har gjort besparelsen mere konkret – således hed den årlige energisparekampagne fra Danmarks største affaldsselskab ”Spar på varmen og få en gratis pizza”.

I et boligområde i Ballerup åbnede ”Vest Pizza”, et pizzeria hvor der blev bagt – og udleveret – pizzaer svarende til beboernes varmebesparelse og interesse for de 8 varmeråd.

Pizzeriaet var åbent i perioden 12.-16. november, og allerede den første dag blev gårsdagens besparelse vekslet til 163 pizzaer, der blev uddelt på halvanden time.

I den periode besøgte 1.334 vestpizza.dk, 354 gennemgik de otte varmeråd, og 514 delte sitet via Facebook – og ikke uvæsentligt blev budskabet spredt på dansk tv, radio, dagblade og netmedier.

Nu følger så en værdig amerikansk opmærksomhed – fra creativity-online.com, hvor kampagnen – se casen her – er blevet udvalgt til “pick of the day” og er røget direkte ind på adcritics top 20 i selskab med bl.a. Old Spice og Adidas.

Bag kampagnen står Anew, hvor kreativ direktør, Rune Degett, siger:

”Det har været et fedt projekt. Vi har skubbet noget lav-interesse op til noget højt involverende, og jeg håber, at kampagnen kan inspirere til, at kreativitet og teknologi kan løse mere end bare kommunikation.”