OM K-DAGEN

Der er kamp om opmærksomheden, og brugere, medlemmer og medarbejdere lider af informations-overload. Derfor er det vigtigere end nogensinde, at du som kommunikatør kan omsætte data og informationer til visuelle fortællinger.

Med infografikker bliver dit indhold mere delevenligt, tilgængeligt og attraktivt – og sætter sig fast i din modtagers erindring. Uanset om du skal formidle resultater fra årsrapporten, retningslinjer og strategier eller gøre indholdet på sociale medier mere fængende, kan infografikker hjælpe den gode kommunikation på vej.

Det kræver en gennemtænkt strategi, og viden om, hvordan du bygger en infografik op og balancerer mellem visuelle elementer og skarp tekst.

Alt det dykker vi ned i på denne K-dag, hvor du:

  • Lærer at visualisere din virksomheds data og informationer
  • Får en introduktion til designprincipper
  • Afprøver dagens læring i praksis og tager hul på din (måske) første infografik
  • Lærer at konceptualisere infografikker, organisere information og sætte det hele ind i en let forståelig kontekst
  • Får kendskab til en række gratis visualiseringsværktøjer

K-dagen er for dig, der laver indhold til web, intranet eller sociale medier, og som har brug for at kunne lave visuelt indhold på egen hånd i dit daglige arbejde. Du er temmelig sikkert webredaktør, kommunikationsmedarbejder eller journalist. K-dagen er IKKE for dig, der er grafiker.PROGRAM

Kom godt fra start med de rigtige designprincipper
Hvilke elementer bør en god infografik bestå af? Og hvordan balancerer du mellem den rette andel tekst og visuelle elementer? Gert K. Nielsen gør dig klogere på designprincipperne for infografik, og du får en række eksempler på både gode og mindre vellykkede infografikker. Du får en essentiel dos & don’ts-liste, så du er klædt bedst muligt på til at arbejde visuelt med dine data og informationer hjemme i organisationen.
Gert K. Nielsen, grafiker og ejer af Emotion.Lær at visualisere din data
Den gode infografik bygger på en god historie eller et godt koncept. Vi laver en visualiseringsøvelse, hvor du bliver trænet i at tænke ud af boksen og i at sætte data ind i en ramme, der er letforståelig og let at aflæse for modtagerne.
Gert K. Nielsen, grafiker og ejer af Emotion.FROKOST

Inspirationsoplæg:

Case kommer senere.

Workshop: Tag hul på din første infografik

Infografikker er ikke kun forbeholdt grafikere og alle dem, der har den store Adobe-pakke. Gert præsenterer dig for en række forskellige gratis visualiseringsværktøjer, og vi dykker ned i designprogrammet Visage og gennemgår de vigtigste og mest basale funktioner. I en workshop tager vi hul på din (måske) første infografik, hvor du kan arbejde med eget data eller en opgave, vi giver dig. Vi arbejder med ikoner, farveskalaer og formater, så du får testet dagens designprincipper i praksis.

Gert K. Nielsen, grafiker og ejer af Emotion.

UDBYTTE

Efter denne K-dag kan du og din organisation:
  • Optimere jeres kommunikation og budskaber med infografikker
  • Gøre jeres indhold mere tilgængeligt og delevenligt på web, intranet og sociale medier
  • Nå bredere ud med information og budskaber både internt og eksternt
PRAKTISK
Hvornår?
Tirsdag den 29. maj 2018. Kom fra 8.45 til let morgenmad. Vi begynder 9.15 præcis.Hvor?
Kforum
Gammel Kongevej 3E, 4. sal, 1610 København VHvordan melder jeg mig til?
Tilmeld dig ved at udfylde felterne her. Husk eventuelt EAN-nrHvad koster det?
Prisen er kr. 5490 (ekskl. moms). Medlemmer af DJ får kurset til halv pris. Prisen dækker kurset og god forplejning, inklusive frokost. Når vi har modtaget din tilmelding, sender vi en bekræftelse på, at du er tilmeldt, og en faktura inden for en uge. Bemærk, at tilmeldingen er bindende. Er du forhindret, er du meget velkommen til at sende en kollega i stedet for.

Tag din kollega med
Vi giver 20 procent rabat til din kollega, hvis du vil have en med, du kan dele dagens viden med, når I er hjemme igen. Din kollega skal blot skrive “Kollegarabat” i feltet “Evt. andre oplysninger til fakturering” ved tilmelding.

Rabatten dækker alle følgende tilmeldinger fra samme organisation til samme kursus og kan ikke kombineres med andre tilbud (fx early bird-rabat og DJ-rabat).

Hvad skal jeg medbringe?

  • En bærbar computer, gerne fuldt opladt
  • Valgfrit: Guides, data eller statistikker fra din virksomhed, som I skal have visualiseret

Er der en studenterplads?

Kforum tilbyder én gratis studenterplads på denne K-dag. For at komme i betragtning skal du være aktiv på overbygningen af en relevant kandidatuddannelse. Du kommer til at indgå i dagen på lige fod med de øvrige deltagere, mod at du efterfølgende publicerer de vigtigste pointer fra dagen på din K-profil.
Studenterpladsen på denne K-dag er: Ledig.Har du spørgsmål?
Du er velkommen til at kontakte Louise Grau på 30 22 34 24. Du kan også skrive til kdag@kforum.dkVi glæder os til at se dig!

Information