Hensynsløs festkultur i stort dansk webbureau

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Lolitadukker, dildoer og latexkostumer var en del af en hensynsløs festkultur i Group Online, der tidligere hed Danaweb. Det skriver HK Privat i to stort opsatte artikler i dag.

Syv tidligere elever i webbureauet Group Online, der indtil sidste år hed Danaweb, fortæller til HK Privat om et arbejdsmiljø i webbureauet, der havde en ”voldsomt seksualiseret og alkoholiseret festkultur”, som blev initieret af den øverste ledelse.

”Det var som en vild tur til Sunny Beach med fri sprut og ingen grænser,” siger en 28-årige tidligere elev til HK Privat.

De seneste seks år har HK Privat haft 12 sager på bureauet og det er især elever, det er gået ud over. Så sent som i maj i år, indgik en tidligere elev forlig med bureauet og fik en godtgørelse for bl.a. seksuel chikane, skriver HK Privat i artiklen.

I artiklen fortæller den tidligere elev om julefrokoster med penissugerør, lolitadukker og dildostafetter, og de syv elever, som HK Privat har talt med, siger, at sex og porno fyldte ved samtlige fester.

Kenneth Stampe, der er stifter af webbureauet, som blev grundlagt i 2006, fratrådte ved udgangen af juli i år, og Jesper Eiby Christoffersen blev 1. august ny CEO.

Kenneth Stampe solgte i 2019 hovedparten af aktierne til kapitalfonden Catacap, som også købte Optimeo og fusionerede de to selskaber.

Kenneth Stampe, der stadig ejer en del af bureauet, har ikke ønsket at stille op til interview med HK Privat, men har skrevet til fagforeningen, at det overordnede motto for festerne var ’fest med respekt’, og at han beklager, hvis der har været afvigelser fra dette. Samtidig skriver han, at nogle af aktiviteterne set i bakspejlet ikke burde have været planlagt.

Seksuel chikane
Artiklen i HK Privat beskriver desuden en række seancer med seksuel chikane bl.a. med en mellemleder, der heller ikke har ønsket at stille op til interview, men som skriver i en mail, at han er uenig i, “at der har været en seksualiseret festkultur og hensynsløs drukkultur i webbureauet.”

HK Privat har sendt en opfordring til Uddannelsesnævnet og Industriens Uddannelser om at fratage Group Online godkendelsen til at tage elever.

Se artiklerne i HK Privat her og her.