Hershøj solgte sine Partners-aktier med det samme

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

People Group drama 2: Samtidig med Bjarne Spellerberg stoppede også Morten Hershøj. Men her gik det hurtigt med en aftale om tilbagekøb af hans aktier i Partners.

Mens Bjarne Spellerberg og Jan Duckert i fuld offentlighed strides om tilbagekøbet af Spellerbergs aktiepost i People Group på 22 pct., så er det gået helt anderledes hurtigt i Morten Hershøjs tilfælde.

Han stoppede samtidig med Bjarne Spellerberg – men valgte at rette blikket frem og få en hurtig afklaring på de 10 pct, han ejede af Wibroe, Duckert & Partners,

Jan Duckert formulerer det kort:

“Der er indgået en samlet fratrædelsesaftale med Morten, hvori tilbagekøb af aktier indgår. Fratrædelsesaftalens specifikke indhold bliver imellem Morten og Partners.”

Denne aftale har gjort det muligt for Morten Hershøj allerede efter en måned at kunne præsentere sit nye bureau, Another Copenhagen, der er stiftet sammen med Thorkild Bjerre, der således valgte at stoppe hos Partners samtidig med Morten Hershøj.

“Jeg valgte at afhænde mine aktier i WDP få dage efter mit exit. På det tidspunkt havde jeg allerede besluttet at udleve drømmen om at  starte Another – og efter en kort overvejelse valgte jeg derfor at indgå en aftale, hvor aktierne indgik som modregning overfor en række klausuler m.v.,” siger Morten Hershøj og fortsætter:

“Disse klausuler ville have gjort det sværere for mig at starte Another med det samme. Min advokat gav mig naturligvis råd om, at der var andre veje at gå – men det ønskede jeg ikke. Så du kan sige, at jeg vekslede aktierne til frihed – for at komme videre med det samme. Penge er en ting – frihed og udlevelse af en drøm, er noget andet. Og den beslutning har jeg overhovedet ikke fortrudt.”

Hvad 10 pct. af Partners har været værd kan der kun spekuleres i. Men det er et faktum, at bureauets bruttoavance og overskud er faldet tre år i træk og i 2012 kom man ud med et 0-resultat.

Morten Hershøj stoppede i slutningen af maj, stiftede Another Copenhagen i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen midt i juni og præsenterede bureauet for offentligheden i begyndelsen af juli.