Af Pia Osbæck osbaeckpia@gmail.com

Instruktør og free-lance tegner står bag valgvideoen, der skulle få unge til at stemme til EuropaParlamentsvalget. Men den var for skrap.

En film, der starter med blowjobs og er fyldt med vold, var Folketingets bud på, hvordan man får de unge til at stemme til Europa-Parlamentet.

Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S) forsvarede den i går på forskellige medier, men her til formiddag blev den trukket tilbage efter en del kritik.

Filmen handler om en muskelstor tegneseriemand, Voteman, der i indledningen til filmen får blowjob af fem kvinder og så ellers tæsker sig igennem filmen. Tæskene uddeles til dem, der ikke vil stemme.

Filmen, der er lavet af tegnefilmsinstruktøren Jan Rahbek og freelance tegneren Thomas Thorhauge, blev lagt på Folketingets Facebook side i går og allerede nu er den taget af igen efter kritik fra både politikere og på de sociale medier.

Bl.a. sagde SFs Özlem Cekic til Berlingske, at det er ’så pinligt’ at Folketinget har lavet en film, der viser, at ’kvinders hovedformål er at sutte den af og være et nøgent sexobjekt, mens manden Voteman er helten, der har pumpet sin krop med steroider og ikke kan sige to sammenhængende ord, men kun kan være voldelig’.

Liberal Alliances Anders Samuelsen sagde til samme avis, at han håber, at det er et hackerangreb, og at den ikke er Folketinget værdigt.

Det er blot humor, svarede Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), der har godkendt filmen og han fortsatte til TV2 News mandag aften:

”Det er hverken anbefaling af blowjobs eller at banke hovedet af dem for at gå hen og stemme”.

Han fortalte endvidere, at der havde været en del overvejelser for og imod filmen, men at filmen er et provokerende bidrag til at få de unge til at stemme.

Her til morgen må han dog strække våben. Han har ifølge Folketingets EU-oplysning valgt at stoppe filmen og den kan nu ikke længere ses på Youtube.

Desuden skriver han her til morgen følgende på Folketingets Facebook side:

”Mange, hvis synspunkter jeg har dyb respekt for, har opfattet tegnefilmen fra EU-oplysningen langt mere alvorligt og stødende, end den er ment – og mener at den taler ned til de unge. Reaktionerne på de sociale medier deler sig meget skarpt mellem dem, der synes, den er uacceptabelt plat, og dem, der synes, at det er grov, men acceptabel humor, der kan skabe opmærksomhed om afstemningerne 25. maj. Det sidste var meningen. Men jeg erkender, at Folketinget som institution i fremtiden skal vise større varsomhed med, hvad vi lægger navn til.”

Ifølge Folketingets EU-oplysning var budgettet til filmen på 200.000 kroner til tegning og produktion.

Opgradér til BureaubizPro og bring dig og dine kollegaer i front med vigtig viden om bureaubranchen.

Kom på forkant med vigtig viden om bureau- og marketingbranchen. 

Med Bureaubiz Pro får du:

  • Regnskabsrapporten og/eller Konkurrenceanalysen digitalt 
  • Fuld adgang til Bureaubiz.dk
  • BureauNyt
  • PersonNyt
  • Bureaubattle
  • Bureaukalenderen
  • Brancheanalyser
  • Udbudsvagten
Køb nu

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev