Sigurd Hartkorn Plaetner er forfatter og podcasttilrettelægger. Med Munken fra Nordhavn kombineres de to universer simultant. Foto: Tue Blichfeldt.

Munken fra Nordhavn er en sand fortælling af Sigurd Hartkorn Plaetner skabt i samarbejde med Prxjects by Mercedes-Benz og Gyldendal.

Hvor havner man, hvis man går til alt i tilværelsen med et ubetinget ja og en kompromisløs hengivenhed? Hvor ender man, hvis man i sin søgen efter mening i livet altid går lige til grænsen og gerne lidt længere? Dette er den usædvanlige historie om munken fra Nordhavn.

En historie, to formater
I både podcast- og bogformat folder Sigurd Hartkorn Plaetner en spektakulær historie ud om en mand, der – i bedste Forrest Gump-stil – gang på gang formår at komme tæt på nogle af historiens store begivenheder. Dermed er hans fortælling en væsentlig skildring af en tid og en verden i forandring.

Munken fra Nordhavn kunne på en måde lige så godt have heddet Våbensmugleren fra Nordhavn eller Desertørerne og De Sorte Pantere, for historien om Robert (som manden hedder) er en fascinerende fortælling, som gennem en årrække har betaget Sigurd Hartkorn Plaetner. Denne fascination er nu blevet til Munken fra Nordhavn, der er en historie fortalt både i bogform og som en lydbåren podcastmontage.

Om sin optagethed af Robert fortæller Sigurd Hartkorn Plaetner:

“Roberts livshistorie er uendeligt dragende, fordi han er gået til livet med en stor søgen, et ubetinget ja og en fuldstændig kompromisløs dedikation til alt, han har gjort. Om det har været at tage stoffer midt i 60’ernes hippiemiljøer, køre lastbil under Den Kolde Krig eller være munk på det østjyske lavland, har han hver gang søgt dybere ind i oplevelsen, og det har ført ham nogle fantastiske steder hen: Han har stået ansigt til ansigt med Saddam Hussein, kørt våben til Shahen af Iran og hængt ud med Bob Marley. Han har tilbragt fem år på et kloster, siddet isolationsfængslet og boet i en skurvogn i Nordhavn.”

Danmarks største forlag i alliance med agilt kulturlaboratorium
Munken fra Nordhavn er blevet til i samarbejde mellem Prxjects, der er et kulturlaboratorium udviklet af Mercedes-Benz, og Gyldendal, der har udgivet bøger i snart 250 år.

Om samarbejdet fortæller Signe Christiani, der er marketingchef i Mercedes-Benz Danmark:
“Prxjects er forankret i Mercedes-Benz’ udviklingsfilosofi, der har fokus på, at man – for at skabe sublime resultater – skal turde eksperimentere som en del af sin tilgang til innovation og produktudvikling. Det er samme optik, Prxjects anvender, når vi skal vælge kunstneriske projekter og samarbejdspartnere. Samarbejdet med Sigurd Hartkorn Plaetner og Gyldendal matcher helt perfekt vores værdier, fordi alle parter her er optaget af at bidrage til at skabe nye fortællinger, der friktionsløst bevæger sig på tværs af de traditionelle medier og formater.”

Gyldendals seniorredaktør Birthe Melgård uddyber:
“Historien om den usædvanlige munk fra Nordhavn er så speciel, fascinerende og stærk, at vi sagtens kan se den formidlet i flere formater, derfor også som traditionel bog. De to formater – podcasten og bogen – supplerer og løfter hinanden. Her har den læsende og den lyttende muligheden for at få samme historie udfoldet på hver sin måde i hver sit medie.”

Første afsnit i podcastserien Munken fra Nordhavn udkommer d. 29. december 2019 og rulles ud gennem i alt seks afsnit. Det sidste afsnit udkommer primo februar 2020.

Bogen med samme titel udkommer d. 24. marts 2020 på Gyldendal.

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club