Lego­arving Morten Kirk Johansen er manden bag Danmarks nye design og ­ innovationsvirksomhed Kirk, Hatch & Bloom. Med rødder i det prisvindende designbureau Hatch & Bloom har virksomheden ambitioner om på globalt plan at bidrage til en bæredygtig fremtid.

Med udgangspunkt i designtænkning hjælper Kirk, Hatch & Bloom virksomheder, organisationer, byer og nationer med at omsætte menneskelige behov og adfærd til bæredygtige løsninger.

“Vi bygger videre på Hatch & Blooms styrker inden for servicedesign, men fremover vil vi have særligt fokus på at hjælpe virksomheder med at opfylde FNs klimamål; ved hjælp af cirkulært design og udvikling af bæredygtige strategier,” siger Morten Kirk Johansen, der både er designer og bestyrelsesformand i selskabet.

“Der er alt for mange virksomheder, som hverken gør livet bedre eller jorden grønnere, og det skal vi i Kirk, Hatch & Bloom være med til at ændre på. Viljen til at skabe forandring og det høje ambitionsniveau, er de bærende grunde til, at vi har valgt at starte Kirk, Hatch & Bloom,” siger Morten Kirk Johansen.

Udover cirkulært design arbejder Kirk, Hatch & Bloom også med innovation, digitale services og sammenhængende kundeoplevelser. Også her kan virksomheden allerede skrive flere store virksomheder og organisationer som Arla, Ørsted, Tryg og BRAC på deres kundeliste.

“Vi er selvfølgelig stolte af, at vi allerede samarbejder med så store og ambitiøse virksomheder, men det er vigtigt for os at holde fast i den entreprenørånd, som karakteriserer en start­up. Vi skal blive ved med at tænke nyt, og blive ved med at spørge os selv, hvad vi kan gøre endnu bedre. Det er forudsætningen for, at vi kan få succes med vores bæredygtige strategi,” forklarer Morten Kirk Johansen.

I Kirk, Hatch & Blooms nye setup vil der samtidig være et uddannelsesakademi og en venturefond tilknyttet. Venturefonden skal blandt andet give Kirk, Hatch & Bloom mulighed for at investere i start­ ups og udføre velgørende arbejde.

“Vi vil både være kendte for vores helstøbte og effektfulde løsninger men også for vores kultur og værdier, og dermed blive et foregangseksempel på fremtidens virksomhed. På den baggrund vil vi tiltrække de bedste medarbejdere,” siger Michael Keissner, virksomhedens anden ejer og adm. direktør i Kirk, Hatch & Bloom, og forklarer, at der i Kirk, Hatch & Bloom fokuseres på at skabe et arbejdsliv i balance, med tiltag som 30 timers arbejdsuge, arbejdsrefugium i skoven og ingen traditionelle vækstkrav eller udbytte til aktionærer.

“Vi har i en årrække bevist, at vi kan skabe resultater og løse komplekse problemstillinger gennem designtænkning. Derfor insisterer vi også på, at design kan og skal bidrage til en bedre verden. I den forbindelse er er det et stort aktivt at have Morten Kirk Johansen som medejer, og jeg er stolt af, at han nu er en del af holdet,” siger Michael Keissner.


PR/foto: Adm. direktør, Michael Keissner (tv.) og bestyrelsesformand og designer, Morten Kirk Johansen (th.), Kirk, Hatch & Bloom.

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club