Af Pia Osbæck pia@bureaubiz.dk
Fra venstre: Andreas Green Rasmussen, Hiroki Inagawa og Daniel Højris Bæk.

Den japanske virksomhed har valgt Nodes for at komme ind på det europæiske marked og fordi de ser Danmark som et foregangsland inden for IT og softwareudvikling.

Den japanske virksomhed Monstar Lab, der arbejder inden for digital produktudvikling, køber 85 procent af det danske app-udviklingshus Nodes for at bruge det som brohoved på at komme ind på det danske marked.

Nodes blev etableret i 2008 af Daniel Højris Bæk og Andreas Rasmussen, som fortsat vil eje 15 procent af bureauet. Adtomic og Hello Group, der hidtil har været medejere, er dermed købt ud af bureauet.

Monster Lab, der har 8 kontorer i Asien og USA, har kigget på over 50 bureauer i hele Europa før de valgte at investere i Nodes, som blev udplukket på grund af kundeportefølje, in-house kompetencer og fordi Monstar Lab opfatter Danmark som et foregangsland inden for IT- og softwareudvikling med et stærkt økosystem sammenholdt med andre europæiske lande.

“Kigger man på tech-branchen på tværs af Europa, skiller Danmark sig ud på en flere vigtige parametre. Vi er imponerede over hvor meget råt talent man mødes af på både udvikler og design siden. Samtidig ser vi en stærk arbejdsmentalitet, en inspirerende kreativitet og en stærk designtradition. Egenskaber vi også værdsætter i vores egen kultur. Det er lande som Danmark, hvor der investeres i både national digitalisering og state of the art tech uddannelser, som vil være med til at skabe fremtiden i et hastigt foranderligt marked,” siger CEO Hiroki Inagawa.

Om årsagen til, at det specifikt blev Nodes, man valgte at investere i, siger Hiroki Inagawa:

“Vi har valgt at investere i Nodes, da Daniel Højris Bæk og Andreas Rasmussen allerede har bevist at de kan skabe en succesfuld forretning der rækker ud over deres hjemmemarked. På få år har de skabt en sund forretning i blandt andet det stærkt konkurrenceprægede engelske marked. Så vi forventer os meget af partnerskabet, og glæder os til at se hvilke forretningsmæssige synergieffekter vi ser, når vi blander to kulturer og stærk faglig ekspertise.”

Japanerne vil fortsætte investeringerne
Nodes beskæftiger 76 medarbejdere på kontorer i København, Aarhus og London og Daniel Højris Bæk siger, at med opkøbet vil Monstar Lab foretage yderligere investeringer henover de kommende 1-3 år for at fortsætte med at vækste i Europa.

“Siden den dag vi blev stiftet har vores ambition været at tiltrække de dygtigste og mest passionerede talenter i markedet for at kunne skabe awesome app-løsninger for vores kunder. Hen over de seneste år er kampen om talenterne blevet forstærket. Det er den blandt andet fordi flere store spillere har udvidet deres services til også at indbefatte digitale løsninger inden for specialiserede fagområder som vores. Vi føler os dog godt rustet til fremtiden efter indgåelsen af partnerskabet med Monstar Lab, det vil utvivlsomt øge vores muligheder for at kunne tiltrække de største talenter og derved kunne fortsætte vores hidtidige vækst-rejse,” siger Daniel Højris Bæk som fortsætter i ledelsen af Nodes sammen med Andreas Rasmussen.

Opgradér til BureaubizPro og bring dig og dine kollegaer i front med vigtig viden om bureaubranchen.

Med Bureaubiz Pro får du:

  • Bureaurapporten trykt og digitalt
  • Bureaubot
  • Bureaubattle
  • Bureaukalenderen
  • Brancheanalyser
  • Udbudsvagten
  • Fuld adgang til Bureaubiz.dk
  • To årlige gå-hjem-møder
Køb nu

Kommentarer