Internationale bureau-organisationer suspenderer samarbejde med russiske brancheforeninger

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

To europæiske paraplyorganisationer for henholdsvis reklamebureauer og PR-bureauer stopper samarbejdet med både russiske og hviderussiske brancheforeninger for kommunikations- og reklamebureauer.

De to europæiske paraplyforeninger for henholdsvis reklamebureauer og PR-bureauer, European Association of Communications Agencies (EACA) samt The International Communications Consultancy Organisation (ICCO),  suspenderer begge samarbejdet med ikke blot russiske men også belarussiske brancheforeninger for kommunikations- og reklamebureauer.

Fra EACA lyder det, at man kraftigt fordømmer Ruslands invasion og uberettigede aggression overfor Ukraine.

Desuden skriver EACA, at man normalt er et politisk neutralt organ, men at man har taget dette skridt ”som et led i en fælles indsats for at isolere russiske og hviderussiske institutioner fra det internationale samfund.”

Fra ICCO’s side er argumentet bl.a. at man fordømmer enhver forening, der er involveret i at sprede misinformation eller undertrykkelse af ytringsfrihed.

Brancheorganisationen Kreativitet & Kommunikation er medlem af både EACA og ICCO og støtter op om beslutningen, meddeler direktør Charlie Stjerneklar.

De to paraplyforeningers statements kan læses her: EACA og her: ICCO