Jan Duckert fik ærespris ved AEA

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Ved Advertising Effectiveness Award torsdag aften uddelte Kreativitet & Kommunikation en ærespris. Den gik til Jan Duckert fra Wibroe, Duckert & Partners. Her er formand i KreaKom, Jens Peter Jensens tale til Jan Duckert.

For over 30 år siden – 1986 for at være præcis – da jeg var en helt ung mand, var jeg lige blevet ansat i mit første voksenjob på EB.

På 2. dagen blev jeg inviteret i Imperial til det dengang store awardshow Årets Arnold – årets biografreklame.

Invitationen kom fra et reklamebureau, jeg dengang syntes havde et vildt mærkeligt navn: Partners.

Det blev en forrygende aften: På grund af Partners vandt Ekstra Bladet det hele.

Der blev festet på Victor og her sad jeg, som importeret jydetamp med åben mund og polypper og beundrede reklamekongerne i Danmark.

Og jeg beundrede førerhunden over dem alle; manden med det store intellekt, der kunne styre alle disse skønne kreative galninger. Og jeg har beundret ham lige siden.

Kære Jan Duckert.
Det er med en stor glæde, at jeg står her og skal overrække dig Kreativitet & Kommunikations ærespris.

45 års indsats i reklamebranchen, tæt på et halvt århundrede. Et halvt århundrede som en af branchens allerskarpeste knive i skuffen. Som strateg, som sælger og som leder af nogle af Danmarks mest succesfulde virksomheder og kampagner i og omring branchen.

Og ikke mindst som utrættelig forkæmper for vigtigheden af høj kreativitet.

Du var en ung mand, tilbage i 1973, da du frisk fra militæret kom til Ted Bates og tjente dine første lærepenge under Mogens Holten.

Der fandt Peter Wibroe og du hinanden og resten er Danmarkshistorie.

Og der skete noget magisk for den danske reklamebranche, da I to stiftede Wibroe, Duckert & Partners.

Et bureau som i den grad kom til at dominere og sætte retning for hele branchen. Partners blev senere omdrejningspunktet for en lang række succesfulde selskaber i People Group-koncernen.

Men du har ikke kun fokuseret på din egen forretning. Du har altid støttet op om branchen. Altid har du været der for Kreativitet & Kommunikation.

Altid har man kunnet søge et råd hos dig. Hele 17 år, mine damer og herrer, har Duckert været i brancheforeningens bestyrelse, i mange år som næstformand.

På individplan har du i helt uhørt grad inspireret, støttet og hjulpet mange på vej. Du har været et fyrtårn for uroligt mange mennesker. Der er formentlig også et par stykker, der har slået sig på dig undervejes. Jeg kender selv et par stykker.

Selvfølgelig er der det. Man er ikke konge og regerer i et halvt århundrede uden et slagsmål eller to.

Du stræber altid efter mere, bedre, større. Du er ambitiøs og elsker at se potentiale i andre. Og så er vi på den anden side af mønten. Vi fornemmer det giver dig en helt særlig glæde at hjælpe andre videre at opdyrke talentet.

Du er den type alfahan, der har det med at tage vare på dine egne, når du først har taget dem ind under dine brede vinger.

Æresprisen gives ikke til en mand på vej på pension. Jan har startet over 20 virksomheder, still counting. Nogle har han solgt, andre er han fortsat aktiv i og andre følger han med glæde fra sidelinjen.

Nysgerrigheden er fortsat den store driver. Når du analyserer på den aktuelle udvikling og hvor der er mulighed for forretning, starter du fortsat virksomheder op.

Senest i skabelsen af Cyber Defence Agency. Alene med navnet lyder det helt rigtig anno 2017.

En skarp analyse og hjerne er kernen i dit virke – det har bragt dig , branchen, rigtig mange selskaber og individer langt.

Bestyrelsen i Kreativitet & Kommunikation er stolte og glade for at tildele dig Kreativitet & Kommunikations særpris.

Og jeg kan fortælle både dig og resten af forsamlingen, at det var en helt enig og meget begejstret bestyrelse som traf beslutningen.


Efter overrækkelsen af æresprisen takkede Jan Duckert  fra scenen.