Århusbureau sendt til tvangsopløsning

Peter Engholm
25@mail.dk

Et for sent – alt, alt for sent – afleveret regnskab sendte Minuskel til tvangsopløsning. Den er dog afværget på falderebet.

Når en virksomhed sendes til tvangsopløsning af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, så skyldes det, at den ikke overholder de vigtigste af lovgivningens krav. Men det er “kun” en enkelt alarmklokke, der bimlede for Århus-bureauet Minuskel. Takket være sjusk og forglemmelse var 2009-regnskabet endnu ikke blevet afleveret.

“Det er min bestyrelsesformand, en advokat, der skulle have sendt regnskabet ind. Men det har ligget i den forkerte bunke eller lignende – det er i hvert fald ikke sket. Og jeg har intet set eller hørt om sagen før i går,” siger Jimmy Mørup, adm. direktør.

Men efter en fem måneders frist er der først rykkere, og siden bøder til bestyrelsesmedlemmerne …

“Ja, det har jeg også fået at vide – men det sker ved en tilfædighed. For jeg har på intet tidspunkt i forløbet modtaget nogetsomhelst fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, og det er bestemt ikke betryggende. Det er en rigtig træls sag. Også fordi jeg er i den bedste tro efter at have underskrevet regnskabet ultimo maj, som loven foreskriver. Jeg har haft bureauet i 13 år, og vi har altid afleveret rettidigt. Det har hidtil været revisoren, der har afleveret, men denne gang var det bestyrelsesformanden. Og vi har lige skiftet bestyrelse – ikke ligefrem den bedste start,” siger Jimmy Mørup.

PR-firmaet Gunbak var i foråret under tvangsopløsning p.g.a. sløseri med regnskabet. Et regnskab, der i øvrigt viste et kanonresultat. Er det også tilfældet med jer?

“Jeg ville gerne have et ekstra nul ind hist og her – for nej: Det var ikke et kanonresultat. Det var et relativt hårdt år, hvor vi bl.a. havde nogle afviklingsomkostninger grundet et bureauopkøb i 2008. Vi skulle se på, om det var de rette kompetencer i forhold til den udvikling, vi er inde i, og derfor har medarbejderne fået ekstra line,” siger Jimmy Mørup.

Regnskabet, som Erhvervs- og Selskabsstyrelsen nu har bekræftet modtagelsen af, vil vise et underskud på et par millioner. Men det vil ikke gentage sig næste år, hverken for sent afleveret regnskab eller et underskud.

“Det går – på jysk – ganske udmærket, og vi har vind i sejlene – med opgaver for både nye kunder og eksisterende, bl.a. Karolines Køkken, der kom ud i detailhandlen i foråret. Så vi henter 2009-underskuddet hjem i år. Det har vi budgetteret med, og budgettet holder indtil videre,” siger Jimmy Mørup.