Århusiansk web-hus udvider ejerkredsen

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Novicell-ejerne har solgt 30 pct. af firmaet til en dreven e-commerce mand.

Et mangeårigt samarbejde mellem århusianske Novicell og Poul Thyregod er nu blevet beseglet med en kontant alliance.

Firmaets hidtidige ejere, Per Kirchner og Ole Pedersen sælger 30 pct. til Poul Thyregod, der samtidig indtræder i bestyrelsen. Per Kirchner fortsætter som adm. dir.

Poul Thyregods baggrund er at han har opbygget ecommerce-forretningen Proshop i Danmark til en årlig omsætning på mere end ½ mia. kroner. I de seneste år har Poul Thyregod solgt sine aktier til Expert Danmark, hvor han fortsat er direktør.

Proshop-løsningen er udviklet gennem et tæt mangeårigt samarbejde med netop Novicell.

Firmaet har eksisteret i 12 år og har siden sommeren 2007 gennemgået en voldsom vækst fra 6 til 33 ansatte. I dag består virksomheden af tre enheder, Softwareudvikling, Online Markedsføring og Hosting. Igennem alle årene har selskabet haft en positiv bundlinje – senest et overskud på 2,8 mio.for 2010.

“Med Poul Thyregod i ejerkredsen indlemmer vi én af Danmarks ubetinget største kompetencer på ehandel i virksomheden, og det forventer vi os meget af. Vi oplever et voldsomt boom omkring dette forretningsområde i øjeblikket – og mærker at vores koncept med at ansætte erfarne forretningsfolk til at hjælpe kunderne med at opbygge deres online forretning efterspørges,” siger Per Kirchner.