141: Farvel til forvirrende navn

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Familieskabet til Ogilvy og bureauets kompetence skal synliggøres ved et navneskift til Ogilvy Activation.

Mange har opfattet 141 Denmark som et dialog-orienteret bureau. Men det er forkert. Bureauet arbejder med shopper-marketing – eller activation for at bruge et mere mundret dansk udtryk – og det er en del af grunden til, at det nu skifter navn til OgilvyActivation.

“Bureauet udspringer af Western Terrace 141 i London, og oprindeligt synes man, at det var et sjovt navn. Det er det måske også i London – men det fungerer ikke andre steder. Bl.a. giver det hos mange associationer til dialog-markedsføring. Desuden vil vi gerne synliggøre vores tilknytning til Ogilvy”, siger adm. dir. Pia Tandrup Hoelgaard.

Ogilvy overtog i 2006 141 fra Bates i forbindelse med en handel, hvor Bates-partnerne overtog aktiemajoriteten i bureauet fra WPP. Den handel udløste lige før sommerferien en krads bemærkning i regnskabet for Ogilvy.

“Ved overdragelsen manglede ledelsen i 141 Denmark realisme, hvilket har bevirket, at omsætningen ikke kunne fastholdes på forventet niveau for 2007. Efter skifte til nuværende ledelse er der meget større tiltro til divisionens fremtidige resultater”, lød det i beretningen og adm. dir. Karen Østergaard uddybede til Bureaubiz med følgende:

“Vi havde en ledelse, der ikke havde fødderne ved jorden, og arbejdede med urealistiske tal”.

OgilvyActivation har nu 10 medarbejdere og er en del af Ogilvy-gruppen. Man deler således en række fælles-funktioner med de øvrige bureauer.

Med 59 kontorer fordelt over hele verden er OgilvyActivation blandt verdens største bureaukæder inden for sit felt, der er det øjeblik, hvor forbrugerne beslutter sig for om de vil købe produktet eller ej.

“En af de store udfordringer, man som mærkevareleverandør står overfor i dag, er at få bragt sit brand i spil, der hvor forbrugeren lever sit liv. Mediebilledet er blevet fragmenteret, nye medier overtager de gamles plads samtidig med, at forbrugeren lever mindre og mindre af sit liv inden for hjemmets fire vægge. Derfor kræver det en helt anden tilgang til sin markedsføring at få sit budskab igennem og påvirke forbrugeren på en måde, der giver effekt på bundlinjen. Det er her Brand Activation kan gøre en forskel,” Pia Tandrup Hoelgaard.