175 boghandlere vælger nyt bureau

Peter Engholm
25@mail.dk

Tre boghandlerkæder – Bog & idé, Bøger & papir og BOGhandleren – er tilsammen den største aktør inden for detailsalg af bøger. Nu skal en stor e-handelsløsning på plads.

Bog & idé, Bøger & papir og BOGhandleren har indledt et strategisk samarbejde omkring en e-handelsløsning med det århusianske web-udviklingshus Novicell, der leverer “rådgivning og løsninger inden for onlinebaseret markedsføring.”

De tre boghandler-kæder er samlet et driftsselskab, Indeks Retail, der er det danske markeds absolut største aktør inden for detailsalg af bøger, men størrelsen alene gør det ikke:

“Målet for Index Retail er en skarpere online tilstedeværelse for de tre kæder og et velfungerende samspil imellem salgskanalerne, dvs. vores fysiske butikker og nethandelen. Vi vil følge med udviklingen, og i den forbindelse ser vi Novicell som en velvalgt partner i kraft af deres kompetencer inden for e-handel, integration og strategi,” siger Lars Østergaard, direktør i Indeks Retail.

Den nye online platform, der forventes lanceret i næste kvartal, håndterer de tre kæders shopløsninger med fuldt butikssortiment og stiller samtidig en løsning til rådighed for kædernes 175 butikker landet over. Fokus i projektet er reelt enkelt: Arbejdsprocesser, der hidtil har været manuelle, skal automatiseres – og på længere sigt satses der på adfærdsbaseret kommunikation i såvel butikkerne som på nettet.

Novicell har på det seneste ansat seks nye medarbejdere som følge af nye opgaver for både eksisterende og nye kunder, bl.a. en større e-handelsløsning for Punkt1.