19-årigs webbureau laver hjemmesider til stjernerne

Peter Engholm
25@mail.dk

For et år siden sad han hjemme hos mor og far i Nibe og lavede hjemmesider for køreskolen og frisøren. Nu har han eget kontor i Aalborg, og kunderne er de unge kändisser.

Det kræver ikke det helt store at kunne kalde sig bureau-ejer, heller ikke som teenager. Prøven består naturligvis i at kunne tiltrække kunder til sin butik, og det kan den 19-årige nordjyde, Ebbe Hansen.

Den unge iværksætter stiftede sit webbureau, Onlinefabrikken, i januar i år, og har flere forskellige kunder, men særligt én gruppe tiltrækker sig en vis opmærksomhed: Unge talenter og stjerner.

I bureauets korte levetid er det blevet til en lang række hjemmesider til bl.a musikerne Lukas Graham og Xander, realitystjernerne Susan K, Gustav og Sy Lee samt den nyslået vinder af Fristet på TV3, Nicholai Bach.

”Det er for vildt – for cirka et år siden sad jeg hjemme ved mine forældre i Nibe og lavede hjemmesider for den lokale køreskole og frisøren. Nu sidder jeg på eget kontor i Aalborg og samarbejder med personligheder i kändisbranchen,” siger Ebbe Hansen.

Onlinefabrikken er i al fald på én måde et bureau, som man kender det: Arbejdet for kunderne kommer først, og først derefter er der tid til at reklamere for sig selv. Onlinefabrikkens hjemmeside er således i øjeblikket ved at blive optimeret, fordi der er sket så mange nye ting i biksen – ja-ja … 

Og tilbage til kunderne:

”Det er sjovt at arbejde med stjerner som man normalt kun ser i fjernsynet eller hører i radioen, det er fedt at høre Lukas Graham i radioen eller se realitystjernerne i fjernsynet og så tænke på, at man rent faktisk har leveret arbejde til dem.”

Direktør og studerende er en svær kombination, men mixet forsøges – i al fald frem til sommer.

”Det er svært at rode med en ordre fra en kunde og så bagefter lave en dansk novelle – mit fokus er nogle gange et andet sted,” siger Ebbe Hansen, der har et halvt år tilbage af sin uddannelse.

Herefter går han fuldtid med det, han brænder for – og der er, med hans eget udtryk, flere stjerner i støbeskeen.