2 biler, 2 bureauer, 2 film – 1 og samme idé

Peter Engholm
25@mail.dk

Tænk, hvis du fik til opgave at markedsføre en elbil – og tænkte: Hvis nu alt elektrisk var benzindrevet … og tænk, hvis en anden fik nøjagtig samme tanke.

Som den første elbil nogensinde blev Nissan Leaf sidste efterår kåret som Årets Bil i Europa. Den slags titler sælger imidlertid nul og en dyt i USA. Det kræver bl.a. en film – i dette tilfælde udtænkt og produceret til lejligheden af TBWAChiat/Day.

Den aktuelle film bygger på en idé om, hvordan dagligdagen ville se ud, hvis alle elektriske apparater var drevet af forbrændingsmotorer.

Renault er på vej med flere elbilmodeller i den såkaldte ZE-serie. Og i disse dage lanceres konceptet med reklamefilm fra Publicis Conseil i Paris. Filmen bygger på en idé om, hvordan dagligdagen ville se ud, hvis alle elektriske apparater var drevet af forbrændingsmotorer.

Der er tale om to selvstændige koncerner med hvert sit bureau – men Nissan og Renault er tæt forbundet med indbyrdres ejerandele, og man deles i flere tilfælde om den tekniske udvikling.

Og nu er det fælles gods tilsyneladende også kreative ideer.

Se Nissans film her.

Og her er filmen fra Renault.

… og, inspireret af Stig Lauritzens kommentar, et direkte link til Michael Sonnes film her.