3 bureauer hjalp Orkla med årets bedste lancering

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Nielsen har kåret årets bedste lancering på dagligvaremarkedet. Produktet var medvirkende til at booste sin kategori.

Opdateret vedr. bureauer: Feltet bestod af fem lanceringer i dagligvarehandlen, og her var Nørgård Mikkelsen glade, for de havde hjulpet på to af dem.

I sidste ende måtte de dog nøjes med glæde over at være i finalen. For årets bedste lancering blev en af de andre tre. Og her var bureauerne bag LoweFriends, Hjaltelin Stahl og Connected.

Det er Nielsen, der står bag kåringen, og valget faldt på Pastella Grøntsagsbånd fra Orkla.

Det nye produkt forener pastaens velkendte smag og karakter med sunde grøntsager – hele 40% af pastaen er erstattet med grøntsager. En løsning som gør det nemmere for familier med og uden børn at spise både sundere og mere grønt.

Grundlaget for kåringen er følgende:

Pastella Grøntsagsbånd opnåede allerede efter fire måneder en markedsandel på 22 pct. i kategorien Frisk Pasta. Samtidig voksede Frisk Pasta kategorien 25 pct i værdi, hvor Pastella Grøntsagsbånd stod for 90% af denne vækst.

To bureauer har hjulpet med lanceringen:

LoweFriends har stået for tv, mens Connected stod for POS og emballagedesign er udviklet sammen med Hjaltelin & Stahl.

”Igen i år var der hård konkurrence om prisen. Antallet af potentielle kandidater voksede over 10 pct. i forhold til 2014 En ændring i forhold til de forgangne år, hvor antallet af nylanceringer har været faldende. Det kan være et resultat af producenternes og kædernes øgede fokus på innovation og lancering af nyheder”, siger Senior Client Executive i Nielsen, Claus Werborg.

De øvrige fire i finalen var:

  • Dr. Oetker Pizzaburger, der er en kombination af pizza inden i og sprød burger uden på.
  • Knorr Snack Pot, hvor man har kombineret convenience aspektet fra den klassiske Cup Noodle med danskernes måltidsfavoritter.
  • Kohberg aktiv protein brød og boller, der følger tidens trends med ekstra protein, gode fibre og mindre kulhydrater.
  • Peter Larsen Iskaffe Caffe Latte er en økologisk og Fairtrade certificeret ready-to-go kaffedrik.