29 mio. fans: Facebook har fået ny regent

Peter Engholm
25@mail.dk

Det seneste år har haft tre forskellige personer på tronen som Facebooks mest populære, nulevende person: Først Obama, siden Lady Gaga og nu Eminem.

Det kan pynte pænt på fanskaren at blive – og være – præsident, men det kan tilsyneladende give mere at udgive et album. Eminem havde for et år siden skallede 2,5 mio. fans på Facebook. Dengang var Obama ikke bare præsident i USA, men også konge af Facebook.

Men i sommer rykkede Lady Gaga og vippede Obama af tronen. Omtrent samtidig udgav Eminem albummet Recovery, og det fik hans fanskare på Facebook til at vokse eksplosivt.

Og nu afløser Marshall Mathers så Stefani Germanotta – hhv. Eminem og Lady Gaga – som den nulevende person med flest fans på Facebook: 28,958 mio. af slagsen mod 28,914 mio. fans af Lady Gaga.

Når dét med det nulevende understreges, skyldes det, at Michael Jackson er den mest populære person på Facebook med 29,172 mio. fans – men han er tydeligvis inden for rækkevidde for både Eminem og Lady Gaga. Sidstnævnte har tilmed en trumf på hånden, idet hun er på vej med et nyt album; Born This Way.

Den person, der klatrer hurtigst op af fanskare-listen lige nu, er Rihanna, der – meget apropos – optrådte med Eminem på den mest sælgende single i 2010, Love The Way You Lie. Hvis du ikke har set videoen, så 1) er den her 2) tilhører du nærmest en minoritet, da den er blevet vist lige i underkanten af 294.000.000 gange.

Regner man alle sociale medier med, har Lady Gaga – ifølge Resume.se – stadig den største fanskare efterfulgt af Justin Bieber og Eminem.