400.000 legat-kroner venter på ansøgere

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Ole Stig Lommer-legatet fyrer om kort tid den resterende formue af i fire store portioner. Ansøgerbunken? Ikke så stor. Faktisk har legatet ikke modtaget én ansøgning endnu.

Opdateret. ”Budgettet” er på 400.000 kr. – men ingen har budt ind.

For to måneder siden annoncerede Ole Stig Lommers Rejselegat, at det er slut efter 32 år. Men vel at mærke først efter, at man har tømt kassen ved at uddele 4 portioner af 100.000 kr.

Lyder det overdådigt? Bestemt. Og tillokkende nok til at indsende en ansøgning? Næh …

Med kun godt en uge til deadline har Kreativitet & Kommunikation endnu ikke modtaget nogen ansøgninger, men blot enkelte forespørgsler.

Emnet for projekter er ellers frit – dog må det gerne pege fremad for branchen og have et internationalt perspektiv – og enhver, der er fastansat på et bureau, som er medlem af Kreativitet & Kommunikation, kan søge om et legat.

”Måske tænker nogen, at et projekt til 100.000 kr. skal rumme en nærmest epokegørende idé. Dertil kan vi kun sige, at lidt mindre nok godt kan gøre det. I første omgang gælder det blot om at aflevere sin idé. Og jeg er med på klicheen om, at bureauer og bureauansatte først afleverer i sidste øjeblik, men det er ikke desto mindre tankevækkende, at vi siden begyndelsen af marts – og så tæt på deadline – ikke har modtaget forslag endnu,” siger Tine Aurvig-Huggenberger, direktør i Kreativitet & Kommunikation.

Den 20. maj er der deadline til legatet, og allerede den 2. juni vil de fire legat-modtagere blive offentliggjort ved et stort arrangement, hvor også tidligere legatvindere vil være blandt talerne.

Læs mere om legatet her.

… og 3/4-arbejdsdag efter offentliggørelsen af denne artikel har K&K modtaget den første ansøgning til det sidste (og største) Lommer-legat.