5 virksomheder politianmeldt for spam

FiG

Fona, Coop, Vægtkonsulenterne, Spigo samt en enkeltmandsvirksomhed er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden for spam.

Markedsføring via e-mail er omfattende, men reglerne for at sende uanmodet reklame via email er ganske strikse, og Forbrugerombudsmanden modtog sidste år 1500 klager om måneden.

Det behøver ikke være de mere inferiøre virksomheder af slagsen, der kommer i skudlinjen.

Forbrugerombudsmanden har nu politianmeldt 5 virksomheder, og nok er der en enkeltmandsvirksomhed blandt dem. Men der er også store og kendte navne blandt.

Ud over enkeltmandsvirksomheden, der sælger blækpatroner er der tale om Fona (ca. 30 mails), Coop (to mails), Vægtkonsulenterne (én mail) samt spiludbyderen Spigo (to mails). Sagerne er fra begyndelsen af 2014.

Ifølge Forbrugerombudsmanden, så kan forbrugere dokumentere, at de har modtaget elektroniske reklamer fra virksomheden, efter de har tilbagekaldt et samtykke til at modtage sådanne henvendelser.

Forbrugerombudsmanden skriver videre, at man til enhver tid skal kunne trække et samtykke tilbage, og det skal være let at gøre det. Desuden, er det vigtigt, at forbrugere kan dokumentere, at de har tilbagekaldt et samtykke.