Af Finn Graversen fg@kabelmail.dk

Nörd er et mindre digitalt bureau i Aarhus - eller rettere var. For partnerne bag har besluttet at afvikle bureauet.

Sprog-billederne er ikke særligt virksomheds-agtige – de handler bl.a. om et band – men meningen er klar nok. De 6 partnere bag det aarhusianske digitale bureau, Nörd, har besluttet at lukke bureauet.

“Vi er barndomskammerater, og Nörd blev stiftet for 17 år siden ud af både eksamensopgaver og hobby-projekter. Vi har snakket om det et stykke tid – og har konstateret, at vi gerne vil søge i nogle forskellige retninger. 17 år med det her rockorkester er blevet nok, og det er tid at komme videre,” siger Martin Withus, der var adm. dir. Han tilføjer:

“Vi startede lykkeligt – og vi slutter lykkeligt. Men det er da sindssygt vemodigt at lukke ned og sige farvel til kunderne. Nogen af dem har vi haft i 15 år, og det er lige som at slå op med en kæreste.”

Lukker i god ro og orden

Lukningen kommer til at ske som en solvent likvidation og har været forberedt i lidt tid.

“Vi har gået stille med dørene, fordi vi ville sikre at gøre det i god ro og orden. Alle kunderne er blevet kontaktet, og vi har gjort, hvad vi kunne for at sikre, at ingen af dem kommer i klemme og pludselig står med f.eks. et webiste, som ikke fungerer eller kan serviceres,” siger Martin Withus.

Men processen er overstået nu (se deres afskedshilsen på hjemmesiden her), og der er ikke mere nogen aktivitet i selskabet. Hvis der er kunder, som har brug for hjælp til at finde et nyt bureau, så hjælper Nörd-partnerne gerne med anbefalinger.

“Der er ikke tale om, at vi forsøger at sælge relationerne, så vi søger bare at komme med bud på, hvem vi tror, der vil matche de enkelte kunder bedst,” siger Martin Withus.

Nörd havde en håndfuld medarbejdere ud over de 6 partnere, og i det regnskabsår, der sluttede d. 30. september 2015 opnåede man en bruttoavance på 7 mio. kr. Det blev til et minus på 0,36 mio., mens der var overskud i de foregående tre år.

Det regnskabsår, der lige er sluttet, ender med et plus, fortæller Martin Withus.

Ikke alle er afklarede

Nörd har i en periode været forlovet med Envision, som man boede sammen med frem til 2013. I foråret solgte Envision dog sin ejerandel til partnerne i bureauet.

Martin Withus fortæller, at en bedømmelse af markedet også har indgået i overvejelserne.

“Vi kan fortsat godt lide branchen, og vi synes også, vi har en masse at byde på. Men branchen har forandret sig meget i forhold til, da vi startede for 17 år siden, og vi er i dag oppe mod nogle ret store konkurrenter, som har en del flere ressourcer,” siger Martin Withus og fortsætter:

“Jeg tror fortsat på, at der er brug for mindre specialister på markedet – men vi er nået frem til, at vi hellere vil sætte vores kompetencer i spil på anden vis end at drive et bureau.”

Martin Withus fortæller, at nogle af partnerne er afklaret med, hvad de skal fremadrettet, mens andre ikke er endnu.

De seks partnere er:

  • Martin Withus
  • Mikael Andreasen
  • Anders Christensen
  • Dan Søgaard
  • Mikkel Stubkjær
  • Carsten Bladt

Kommentarer

  1. Godt set. I var blandt de bedste, men selvfølgelig kan i som nogle af de første se hvor det går hen.

  2. Vild beslutning, drenge. Husker første website produceret i en to værelses i Gellerupplanen. Siden er der løbet mange bits and bytes i åen. Og på vegne af RBLM vil jeg bare sige tak for masser af fedt arbejde, altid leveret med verdens bedste attitude. Vi ses alle mulige andre steder M/

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club