9 års samarbejde slut: Telia og Hjaltelin Stahl skilles

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Telia skal i bureaukonkurrence og er i gang med at sondere markedet. Bruddet koster fire stillinger hos Hjaltelin Stahl.

9 års samarbejde inden for tele-sektoren er lang tid, men nu er det slut i tilfældet Telia og Hjaltelin Stahl.

Telia skal have en ny kommunikationsplatform og ønskede at få flere bud på den. Men Hjaltelin Stahl har valgt ikke at deltage, og derfor stopper samarbejdet med udgangen af juli.

”Vi har lært, at man ikke skal deltage i pitch på egne kunder. Så vi ville hellere afslutte ni års fantastisk og hårdt samarbejde i god ro og orden, så vi kan fokusere på vores andre og nye kunder”, siger Steffen Hjaltelin i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Vi er pavestolte af de resultater, vi har opnået med Telia og senest med positioneringen af Telia, som klar fører på 4G. De erfaringer ville vi ikke være foruden”.

Telia står for mere end 10 % af omsætningen hos bureauet, og derfor koster skilsmissen fire stillinger.

“Vi er nødt til at reagere. Sådan er virkeligheden desværre”, siger Steffen Hjaltelin.

Øvrig udvikling og ansættelser på andre områder i Hjaltelin Stahl fortsætter uændret.

Privatkundedirektør, Christoph Nørgaard, beklager, at Hjaltelin Stahl ikke ønskede at deltage i konkurrencen.

”Ni år er ganske lang tid for et samarbejde i vores  brancher. Hjaltelin Stahl har betydet meget for Telias udvikling, men vi skal til at etablere en helt ny kommunikationsplatform, som vi er rigtig spændte på at komme  i gang med. Vi ønsker flere bud på, hvordan det hele kan se ud, men er samtidig rigtig kede af, at Hjaltelin Stahl ikke ønsker at deltage i budrunden,” siger Christoph Nørgaard.

Telia er i gang med at sondere markedet nu og holder alle muligheder åbne for, hvor mange, man vil invitere til en konkurrence – og hvilke typer bureauer.

“Vi har meget stor respekt for Hjaltelin Stahl, og derfor har det været vigtigt for os at slutte det på en ordentlig måde. Derfor er vi også først nu i gang med at sondere markedet. Vores samarbejde med Hjaltelin fortsætter indtil sommer, så vi har tid til at tænke os om og finde den rigtige løsning,” siger Christoph Nørgaard og tilføjer, at det heller ikke er besluttet om man skal ende med et eller flere bureauer som erstatning for Hjaltelin Stahl.

Telia Erhverv skiftede sidste år Hjaltelin Stahl ud med Klausen & Partners.