Aarhusiansk webbureau god til at tjene penge

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Heyday fortsætter den gode udvikling, og kunne i seneste regnskabsår forøge den i forvejen høje overskudsgrad.

Aarhusianske Heyday er god til at tjene penge. Sådan har det været i et par år – og sådan fortsætter det. Bureauet har skævt regnskabsår, og det netop offentliggjorte regnskab viser en stigende aktivitet og ikke mindst en flot fremgang på bundlinjen.

Det giver en overskudsgrad på imponerende 29,1.

Da Bureaubiz gjorde status for regnskabsåret 2012, toppede Heyday listen over Danmarks mest veldrevne bureauer. Bureaubiz Performance Index (BBPI) omregner tre års udvikling i bruttoavance og overskudsgrad til en samlet score, og her lå Heyday øverst i Major League (bureauer med mere end 15 ansatte).

Bureauet gjorde det også godt i 2012/13 – men ikke godt nok til at blive på toppen i seneste rapport. Her blev man bl.a. overhalet af Magnetix. Noget tyder på, at de andre bureauer skal oppe sig, hvis de vil holde Heyday bag sig.

Bureauet er ikke kendetegnet ved at lønne højt – men der er dog blevet plads til en klar forbedring. Den gennemsnitlige personaleomkostning steg med 11,5 pct. til lige under 400.000 kr. En lønstigning der dog var så rigeligt råd til, idet bruttoavancen pr. medarbejder steg med 22,5 pct.

Løn og lønandel placerer Heyday solidt blandt Slavepiskerne i den model, hvor bureauer grupperes efter, om de har en løn over eller under gennemsnittet og en lønandel ligeledes over eller under gennemsnittet.

Nøgletal for Heyday

  • Bruttoavance 11.6 mio. kr. +14,9 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 773.333 kr. +22,5 pct.
  • Lønandel 50,7 (55,7)
  • Resultat af primær drift +3,406 mio. kr. +40,0 pct.

    Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz