Adpeoples moderselskab forbereder nedskæringer

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Enfatico har meldt ud, at man forventer at reducere staben med ca. 8 pct. Foreløbig ser København ud til at slippe fri.

De ca. 120 medarbejdere hos Adpeople og Softwarepeople i København blev i går orienteret om en god og en dårlig nyhed.

Den dårlige var, at moderbureauet, det WPP-ejede Enfatico, har varslet en reduktion på ca. 8 pct. blandt medarbejderne – eller i alt ca. 80 personer. Den gode var, at det foreløbig ikke ser ud til at ramme bureauet i København.

WPP Group vandt tilbage i 2007 Dell’s globale budget på et løfte om at forme et nyt bureau dedikeret til at servicere Dell. Resultatet blev Enfatico, og sidste år købte bureauet så Adeople og Softwarepeple ud af People Group, mens Ronnie Job blev udnævnt til øverste chef for Enfatico i EMEA.

Siden er der gået en voldsom global økonomisk krise i gang, og den har også være hård ved computerproducenter som Dell, der derfor har været nødt til at skære hårdt i sine omkostninger – herunder marketing.

Det koster, når man er et bureau med Dell som den helt dominerende kunde, og det er årsagen til de varslede nedskæringer.

Det foregår dog efter internationale regler. Det betyder, at man i første omgang har udpeget og informeret en række mennesker om, at de risikerer at blive afskediget.

Nu skal der så et analysearbejde i gang, så man kan forklare og begrunde præcist, hvorfor en person bliver fyret.

“Hvad vi kan sige er, at der i Europa lige som andre steder i verden er udpeget et antal mennesker, hvilket vil sige London, og for nærværende ikke nogen i København. Men nu skal vi igennem en proces, hvor der kan der ændringer afhængig af hvad analysen viser”, fortæller Ronnie Job.

Hvis ikke man følger den procedure i England, kan virksomheder blive idømt en betydelig bøde.

“Jeg ser det egentlig som medarbejdervenligt, fordi det indebærer, at en virksomhed skal tænke sig grundigt om og kunne forklare og begrunde enhver fyring”, siger Ronnie Job.