Adtomic løb 20 pct. stærkere i 2022

Peter Engholm
25@mail.dk

Bureauet voksede godt 20 pct., og medarbejdere løb tilsvarende stærkt. Der blev ikke hyret ekstra, og derfor skal der heller ikke fyres i et mere afdæmpet 2023.

Søren Pedersen, CEO i Adtomic, retter sig selv, når han med afsæt i seneste regnskab skal beskrive 2022:

”Vi havde et godt år med travlhed på alle kunder, og vi fik samtidig new bizz ind … nej, vi havde faktisk et vildt år. Alle løb stærkt og arbejdede hårdt, samtidig fokuserede vi på at have det sjovt.”

Rettelsen skyldes i særdeleshed en bestemt kunde:

”Vi havde ekstraordinært travlt for en af vores store kunder, Tempur. Når verdens største madrasfirma har sin største lancering nogensinde – og vi står for alle eksterne aktiviteter – så fylder det meget,” siger Søren Pedersen.

Adtomic voksede næsten 22 pct. i bruttoavance, og bruttoavancen pr. medarbejder voksede tilsvarende:

”Vi havde i perioder crazy-travlt og kunne godt have ansat flere. Det gjorde vi ikke, for når kunder har ekstraordinært megen aktivitet, så er det naturligt, at niveauet falder efterfølgende,” siger Søren Pedersen og uddyber:

”Det kan vi se i 2023, som ligner et normalt år. Vi ender nok med et lille plus, men bruttoavancen står til at falde i forhold til året før. Men fordi vi ikke hyrede, da vi havde særligt travlt, så slipper vi under ét også for at afskedige, selv om tingene bliver relativt afdæmpede.”

Medvirkende årsag til, at Adtomic – trods mindre aktivitetsniveau hos enkelte kunder – har et normalt år, skyldes førnævnte new bizz:

”Når man har travlt, så holder man typisk lidt igen med new bizz. Vi gik modsat og fyrede yderligere op, og det har vi glæde af i år – samtidig med, at vi kan se, at vores strategi om at arbejde for internationale kunder fortsat virker,” siger Søren Pedersen. 

Blandt Adtomics kunder er – udover Tempur – Arjo, Assa Abloy, Novo Nordisk, Velux og Palsgaard. 

Nøgletal for Adtomic

  • Bruttoavance 25,393 mio. kr. +21,9 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 1,336 mio. kr. +21,9 pct.
  • Lønandel 62,7 (62,8)
  • Resultat før skat +4,658 mio. kr. +8,1 pct.

Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz