Adtomic slap helskindet gennem mareridts-år

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

2008 var bureauets hidtil bedste regnskabsår. 2009 det hidtil værste. En stor kunde stoppede med ét alle aktiviteter, og man sagde farvel til godt 20 medarbejdere.

Adtomic kom bragende ind i 2009 med 200 km i timen. Medvinden var massiv: Man havde i 2008 haft det bedste år nogensinde, og der var over 50 medarbejdere på bureauet – medarbejdere, der også lønmæssigt skulle belønnes for deres indsats. Men fra midten af første kvartal gik det galt – grueligt galt, og mareridtet varede helt frem til 4. kvartal.

“Fra den ene dag til den anden sagde en stor kunde stop. De opsagde ikke samarbejdet, men gik fra fuld fart til fuldt stop. Det er bureauernes klassiske mareridt. Og dét gennemlevede vi. Samtidig holdt andre kunder igen, og det var mildt sagt rædsomt at sidde her sidste sommer,” siger Søren Pedersen, adm. direktør og ejer af Adtomic.

Pengene fossede ud af bureauet, det samme gjorde medarbejderne. Man havde investeret i medarbejdere i forventning om, at ordrestrømmen fortsat buldrede i ens retning, men i løbet af et halvt år måtte Adtomic sige farvel til over 20 medarbejdere. Det er samtidig forklaringen på, at gennemsnitslønnen steg med 12 pct. i et år, hvor bruttoavancen faldt med over en tredjedel.

“Set i det lys vil jeg kalde 2009 for en ledelsesmæssig succes. At vi kunne manøvrere igennem den værst tænkelige situation – vi kunne ikke have været blevet ramt hårdere – og gå ud med et nul. Det var en strategisk frigørelse at have set mareridtet og komme igennem det,” siger Søren Pedersen.

Der blev og bliver fortsat – med Søren Pedersens ord – “sparet, til tingene hænger sammen”, og derfor skrumpede medarbejderstaben med 40 pct.

“De trange tider medførte et regulært new bizz-raseri, og det er det, vi høster frugten af nu. Vi har fået Kraft Food, Novozymes, Nycomed og de konservative – og vi løser opgaver for Vestas Technology. Vi har siden nytår ansat 10-15 medarbejdere og er nu nogle-og-40. Dette halvår tegner til at blive vores bedste nogensinde – bedre end 2008,” siger Søren Pedersen.

Nøgletal for Adtomic

  • Bruttoavance 26,125 mio. kr. -34,4 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 768.382 kr. -9,3 pct.
  • Lønandel 82 (66)
  • Resultat af primær drift 0,036 mio. kr. -99,5 pct.