Advices stifter træder ud af bureauets bestyrelse

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Ud træder også Anja Thrane, mens to tidligere profiler fra henholdsvis Designit og forgængeren for AKQA træder ind i bestyrelsen.

Som stifter af Advice i 1992 og mere end 30 år i branchen, træder Jesper Højberg ud af Advices bestyrelse. Samtidig træder director i Advices nye datterselskab Forte Advice, Anja Thrane også ud af bestyrelsen.

”Både Anja og Jesper har ydet et kæmpestort bidrag i bestyrelsesarbejdet, og det har været en stor fornøjelse for mig at arbejde med dem begge to. For Jesper er tiden moden efter 30 års aktiv indsats i Advice til at give stafetten videre, og med etableringen af Forte Advice har Anja fået et nyt vigtigt fokus med at udvikle det nye selskab,” siger bestyrelsesforperson Nicolaj Vang Jessen.

I samme forbindelse træder to nye ind i bestyrelsen. Den er Kjersti Lund og Jakob Sand.


Kjersti Lund

Kjersti Lund har stået i spidsen for Designits internationale ekspansion, og har samtidig en baggrund fra consulting og arbejder aktivt med bæredygtighedsdagsordenen gennem sine bestyrelsesarbejder i The Index Project, hos Dorthe Mandrup og Nørrebro Bryghus.


Jakob Sand

Jakob Sand, der har et længere CV fra den danske tech- og startupscene, erfaring fra corporate finance og advisory- og bestyrelseserfaring med fokus på bl.a. M&A. Han stiftede i 1995 Dansk Internet Selskab, senere
kendt som DIS/Play og nu AKQA og har siden arbejdet i Microsoft, som chef for corporate finance i BDO, og som CEO i Visma Business Danmark. I dag varetager han en række advisory- og bestyrelsesopgaver, og ved siden af driver han i øvrigt det økologiske landbrug Sandgården i Karlebo.

Jakob Sand har i øvrigt haft lejlighed til at stifte bekendtskab med Advice som rådgiver ifm. etableringen af Forte Advice. 

Fra Nicolaj Vang Jessen lyder det:

“Der er store ambitioner for udviklingen af Advice, og derfor er timingen rigtig til at bringe nye kræfter ind i bestyrelsen. Jeg har store forventninger til at skulle samarbejde med både Kjersti og Jakob, som med hver deres baggrund og kompetencer uden tvivl kan være med til at rykke Advice i de kommende år,” 

CEO i Advice, Mille Klink, supplerer:

”Vi har en konsolideret position i Danmark med tre stærke forretningsben i kommunikation, brand og tech, og vi oplever en stigende relevans og efterspørgsel efter vores tilgang og rådgivning i en stadigt mere kompleks omverden. Senest har vi taget et markant ryk på teknologi med etableringen af Forte Advice i et joint venture med den norske vækstkomet Forte Digital, og vi arbejder efter en ny, ambitiøs 2025-strategi, hvor sustainability, tech og et større internationalt scope er bærende pejlemærker på tværs af forretningen. Så vi hilser bestemt de nye kræfter velkommen.”

Den nuværende bestyrelse udover Nicolaj Vang Jessen, Kjersti Lund og Jakob Sand, af tidl. CEO i Advice Espen Højlund. I direktionen sidder CEO Mille Klink, CFO Ulla Elk og CCO Ralf Lodberg.

Fakta om Advice
•Stiftet i 1992 af Jesper Højberg Christensen. • 135 medarbejdere i Advice og Forte Advice i Danmark +275 kolleger i Oslo, Krakow og
Berlin gennem Forte Digital.