Afgående Creuna-chef: Sundt med et rap over fingrene

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Klaus Silberbauer, VP for client strategy, siger sidst på måneden farvel til Creunas trygge rammer – og goddag til at stå på egne ben – med de rap, det kan give.

Klaus Silberbauer og Thomas Weikop når at få en måned sammen i Danmarks største digitalbureau, Creuna. Klaus Silberbauer, VP for client strategy, er på vej ud, og Thomas Weikop, ny innovationsdirektør, er på vej ind.

Men årsagen til hhv. stoppet og tiltrædelsen er to sider af samme sag.

Thomas Weikop har savnet at have mange dygtige folk omkring sig efter at have været på egen hånd i adskillige sammenhæng, hvor han selv måtte løfte opgaven, indtil der kom én og overtog.

Klaus Silberbauer har nydt at have dygtige folk omkring sig, men savner at leve entreprenørdrømmen ud.

“Jeg har i Creuna haft fornøjelsen af at kunne beskæftige mig med mit speciale, fordi mine fantastiske kolleger har kunnet løse de øvrige opgaver. Men efter syv år på bureauet er det den go’e gammeldags følelse at ville prøve at stå på egne ben, der driver værket. Jeg trives i Creuna, og det er et godt afsæt for at tage videre. Samtidig tror jeg, at det er sundt at være sig selv: Få nogle rap over fingrene – og også høste egne succeser,” siger Klaus Silberbauer.

De seneste tre år har Creuna ændret profil i retning af det mere kreative – men den nye strategi er ikke årsagen til hans stop. Ej heller har Thomas Weikops tiltrædelse noget med hans beslutning at gøre.

“Jeg har selv været med inden over de overordnede beslutninger, som jeg støtter og synes er fornuftige. Og med hensyn til Thomas Weikop, så er der kun én ting, der er ærgerligt: At vi ikke får mere tid sammen. Jeg er glad for, at netop han er tiltrådt, for hvis jeg overhovedet efterlader et hul, så ved jeg, at han kan udfylde det,” siger Klaus Silberbauer.

Hvad der skal ske efter denne måned, ved han ikke – og det er bevidst.

“Man skal tage springet, før man ved, hvad man vil. Det væsentlige har været ikke at gro fast,” siger Klaus Silberbauer.

Kontaktdirektør Mads Gustafsen stoppede for noget siden – skal du lave noget sammen med ham?

“Det er nu ikke noget, at jeg har snakket med ham om – men hvem ved, om jeg ringer til ham om en måneds tid,” siger Klaus Silberbauer.