Aktionærforening advarer investorer mod bl.a. Bark

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Den danskskabte bureaugruppe er et af tre selskaber, der er snakket op i hysteriske priser. Hold jer væk lyder det fra Dansk Aktionærforening til private investorer. IT-sitet ComON går i kødet på to af Barks storaktionærer.

Børsværdierne på Bark Group Inc og Bloggerwave, har skabt undren blandt branchefolk. Og nu også i det danske investor-miljø.

Dansk Aktionærforening advarer nemlig nu sine medlemmer mod at investere i disse to selskaber samt et andet, der knytter sig til en række af de samme personer. Det drejer sig om Masterseek, der foreløbig kun handles privat, mens Bark og Bloggerwave handles på en amerikansk børs.

“Som privat investor må jeg sige, at der blinker et spektakulært lysshow af røde advarselslamper overalt i nærheden af disse selskaber,” siger Jens Møller Nielsen, chefredaktør for Aktionær-foreningens medier.

Bark Group og Bloggerwave handles via den alternative handelsplatform OTC Bulletin Board, som giver små aktieselskaber – såkaldte mikroaktier – mulighed for at finde investorer.

“Men mikroaktier er også berygtede for konkurser, store kursudsving, kursmanipulation og anden svindel, som blandt andre den amerikanske myndighed U.S. Securities and Exchange Commission har gjort rede for. Markedet for mikroaktier bærer præg af at være svært gennemskueligt, og det gælder ikke mindst prisudviklingen for Bark Group og Bloggerwave”, skriver foreningen.

Det anføres desuden, at de tre danske selskaber et overlappende persongalleri, påståde børsværdier i milliardklassen og regnskabstal, der slet ikke står mål med de børsværdierne.

“Generelt skal man passe på med at løbe efter staldfiduser og ikke investere sine penge i andet end velrenommerede selskaber, der er noteret på store børser. Når det så tilmed summer af store armbevægelser, små resultater og nye produkter, som endnu ikke har bevist deres værd, så bør man som privat investor holde sin tegnebog langt nede i lommen og se at komme væk i en fart,” siger Jens Møller Nielsen.

Samtidig er IT-sitet ComON gså gået ind i sagen (se artiklen her) . Sitet fortæller i en lang historie i fredags om en tidligere ansat i Masterseek, der oplevede Bark storaktionærerne, Jesper Svane og Rene Lauritsen komme kørende fra Schweiz og tilbyde de ansatte kontanter som løn uden om skattevæsenet.

Artiklen fokuserer på Masterseek, der har forsøgt at komme på børsen i USA via et amerikansk selskab, Accoona, hvis stifter er dømt for svindel og hvidvaskning.