Af Finn Graversen fg@kabelmail.dk

Den danskskabte bureaugruppe er et af tre selskaber, der er snakket op i hysteriske priser. Hold jer væk lyder det fra Dansk Aktionærforening til private investorer. IT-sitet ComON går i kødet på to af Barks storaktionærer.

Børsværdierne på Bark Group Inc og Bloggerwave, har skabt undren blandt branchefolk. Og nu også i det danske investor-miljø.

Dansk Aktionærforening advarer nemlig nu sine medlemmer mod at investere i disse to selskaber samt et andet, der knytter sig til en række af de samme personer. Det drejer sig om Masterseek, der foreløbig kun handles privat, mens Bark og Bloggerwave handles på en amerikansk børs.

“Som privat investor må jeg sige, at der blinker et spektakulært lysshow af røde advarselslamper overalt i nærheden af disse selskaber,” siger Jens Møller Nielsen, chefredaktør for Aktionær-foreningens medier.

Bark Group og Bloggerwave handles via den alternative handelsplatform OTC Bulletin Board, som giver små aktieselskaber – såkaldte mikroaktier – mulighed for at finde investorer.

“Men mikroaktier er også berygtede for konkurser, store kursudsving, kursmanipulation og anden svindel, som blandt andre den amerikanske myndighed U.S. Securities and Exchange Commission har gjort rede for. Markedet for mikroaktier bærer præg af at være svært gennemskueligt, og det gælder ikke mindst prisudviklingen for Bark Group og Bloggerwave”, skriver foreningen.

Det anføres desuden, at de tre danske selskaber et overlappende persongalleri, påståde børsværdier i milliardklassen og regnskabstal, der slet ikke står mål med de børsværdierne.

“Generelt skal man passe på med at løbe efter staldfiduser og ikke investere sine penge i andet end velrenommerede selskaber, der er noteret på store børser. Når det så tilmed summer af store armbevægelser, små resultater og nye produkter, som endnu ikke har bevist deres værd, så bør man som privat investor holde sin tegnebog langt nede i lommen og se at komme væk i en fart,” siger Jens Møller Nielsen.

Samtidig er IT-sitet ComON gså gået ind i sagen (se artiklen her) . Sitet fortæller i en lang historie i fredags om en tidligere ansat i Masterseek, der oplevede Bark storaktionærerne, Jesper Svane og Rene Lauritsen komme kørende fra Schweiz og tilbyde de ansatte kontanter som løn uden om skattevæsenet.

Artiklen fokuserer på Masterseek, der har forsøgt at komme på børsen i USA via et amerikansk selskab, Accoona, hvis stifter er dømt for svindel og hvidvaskning.

Kommentarer

  1. Interessant læsning. Og meget tankevækkende. Kun få dage siden at visse Bureaubiz-læsere antydede, at Finn havde et problem med aktionærernes succes og egentlig bare lå under for Janteloven. Man må konstatere, at Finn gang på gang har gjort disse antydninger grueligt til skamme i kraft af veldokumenterede facts – ikke rygter eller fordomme. Han har gjort, hvad enhver engageret journalist i hans position bør gøre: afsløret sandsynlig svindel og fulgt op på tingene igen og igen.

  2. “afsløret sandsynlig svindel” – bare fordi der er nogle der ikke anbefaler at købe aktier? Der er 100 vis af aktier som aktie analytikere ikke anbefaler, det betyder da ikke at der er sandsynlig svindel. Så noget pjat at skrive.

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club