Amagerbanken kostede Onfones bureau 400.000 kr.

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Dreyer+Kvetny har i 2010 været involveret i flere kontroversielle virksomheder. Amagerbanken som bankforbindelse og Onfone som en af de store kunder.

Adm. dir. Jakob Dreyer fra Dreyer+Kvetny erkender, at han oplevede en næsten mental nedsmeltning den søndag aften, hvor Amagerbanken gik konkurs.

Godt nok er der statsgaranti på indskud på op til 750.000 kr., men bureauet havde omkring 1,7 mio. stående. Der blev udbetalt en del af det resterende beløb, men slutfacit blev, at bureauet måtte afskrive næsten 400.000 kr.

“Det er selvfølgelig ærgerlige penge, som vi gerne ville have brugt på noget andet. På den anden side har vi valgt at tage det med oprejst pande. Timingen var ikke nødvendigvis dårlig – det kunne have været gået meget værre, hvis det var sket på andre tidspunkter – og samtidig har vi så meget gang i forretningen, at vi klarer os ganske godt selv med det tab. Og det er jo positivt,” siger Jakob Dreyer.

Samtidig tillægger han det også betydning, at Amagerbanken har været en god samarbejdspartner igennem årene.

Kigger man på den primære drift, så er bureauet da også gået pænt frem. Jakob Dreyer fortæller videre, at året er startet med meget tryk på kedlerne. Selvom Dreyer+Kvetny er noteret som PR-bureau, så henter bureauet mere og mere omsætning fra mere klassiske reklamebureauaktiviteter.

“Jeg tror, at vi efterhånden har 60-70 pct. af vores omsætning på klassiske reklameopgaver som film og print, og kigger man på vores personale rekruttering, så matcher den også den udvikling” siger Jakob Dreyer.

F.eks. er Onfone en af bureauets store kunder, og her har bureauet stået bag al kommunikation – incl. de meget omtalte reklamefilm med Lars Bom.

Onfone har i sidste halvdel af 2010 og starten af 2011 sat dagsordenen i telebranchen og fremprovokeret en voldsom priskrig. Selskabet har opnået en voldsom vækst i kundeantal.

Dreyer+Kvetny har også etableret et rent reklameorienteret selskab sammen med Carsten Kidde under navnet Kidde/Dreyer+Kvetny – et selskab der i 2010 er investeret en del penge og tid i.

Nøgletal for Dreyer & Kvetny

  • Bruttoavance 7,1 mio. kr. +14,5 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 645.455 kr. -6,3 pct.
  • Lønandel 66,5 (67,7)
  • Resultat af primær drift +1,012 mio. kr. +34,4 pct.