Amerikanske annoncører forbereder sig på besparelser

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Et flertal forventer, at deres marketingbudgetter vil blive beskåret inden for de næste seks måneder.

Den amerikansk annoncørforening, Association of National Advertisers (ANA), har fået 100 af medlemmerne repræsenterende et bredt udsnit af brancher om at give deres forventninger til udviklingen i deres marketing-budgetter.

Og at dømme på deres svar, så er der besparelser på vej. 53 pct. svarede, at de forventer beskæringer i budgettet inden for de næste 6 måneder, og 87 pct. af respondenterne mærker det allerede så småt.

Halvdelen af annoncørerne venter besparelser på op til 10 pct., en fjerdedel mellem 10 og 20 pct., og en ud af ti frygter det værste med besparelser på over 30 pct.

Intet vil være helligt. Der vil blive skåret i både mediebudgetter, produktions-budgetter, bureau-udgifter og i nye projekter.

Chefen for ANA, Bob Liodice, anfører dog, at annoncører, der vælger en anden vej end besparelser i en tid som nu, oplever øget vækst, når stormen har lagt sig.

En holdning, som verdens største annoncør, Procter & Gamble, tilsyneladende forstår. Da P&G’s øverste chef, Alan G. Lafley, i juni var i Cannes for at modtage prisen som årets annoncør, blev han på et pressemøde spurgt til udviklingen i marketingbudgettet.

Svaret var, at det ikke var særligt konjunkturafhængigt. P&G’s marketingbudget er ret stabilt hen over årene.