Anthon Bergs juletog kører fra goodvertising til solvertising

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Årets juletog har fået tilført et ekstra aspekt, der går et skridt videre fra goodvertising.

Marketingverdenen kan være fuld af buzz-words, og jeg skal blankt indrømme, at jeg i dag er stødt på et, som jeg ikke har hørt før.

Det gælder Solvertising – og det gælder Anthon Bergs juletog. Sidste år arrangerede chokolade-brandet med generousity-konceptet et gratis juletog for studerende – og det gør man igen i år.

Men denne gang har bureauet bag – Essencious – taget Goodvertising-ideen et skridt videre.

I samarbejde med Københavns Universitet og Studenterhuset i København har Anthon Berg undersøgt 200 internationale studerendes juleplaner, og hvor mere end halvdelen skal være i Danmark henover julen, har kun 30 pct. af dem nogen at danse om juletræet med.

”Vi ved fra tidligere undersøgelser, at internationale studerende er meget interesserede i dansk kultur og traditioner, men at de generelt har svært ved at få danske venner. Det er en tendens, vi arbejder hårdt på at ændre i Studenterhuset,” fortæller Marie Skjelbo Justesen, kommunikationsansvarlig hos Studenterhuset.

Derfor vil studerende i år komme først i køen til juletoget, hvis de vil dele deres jul med en udenlandsk medstuderende. Dermed lægger man en løsning til goodvertising, og så bliver det til Sol(ving)vertising

”Intet er mere generøst i julen end at dele den med andre, og især internationale studerende, der er langt fra deres familie, har svært ved at finde et julehjem. Det er en udfordring, vi meget gerne vil være med til at løse, og derfor belønner vi de studerende, der vælger at dele deres jul med en medstuderende, ved at give dem en plads foran i køen til de eftertragtede billetter,” siger Rikke Crown, senior Brand Manager hos Anthon Berg.

Det pink juletog måler 82 meter i længden og består af to vogne. Der er totalt set plads til 600 studerende. Turen arrangeres sammen med Arriva, og der er en afgang fra København og en fra Aalborg mandag d. 22. december.