App-hus takker nej til bureaukonkurrencer

Peter Engholm
25@mail.dk

Kunderne har taget konkurrence-tilgangen fra bureaubranchen med over til applikations-udviklerne, men ikke alle de nye huse hilser den gamle verdens ”unoder” velkomne.

App-huset Shape er ikke engang et år gammelt, men har allerede vokset sig stort: De 4 stiftere har fået 6 kolleger – og i dag er tiltrådt endnu 2.

Kundelisten tæller bl.a. Gyldendal (med app’en Bøger) og Fitness World, og kundetilgangen er opnået uden bureaukonkurrencer.

“Vi ser potentielle kunder, der søger at videreføre bureaubranchens konkurrencer til app-husene. Jeg har selv arbejdet på et reklamebureau, og jeg synes, at bureaukonkurrencer kan udtrykke en manglende respekt for bureauerne – især når man forventer, at de forærer deres ideer og produkter væk. Nu prøver kunderne samme unoder her – senest med en konkurrence med 10 app-huse, hvor hvert hus står til at skulle lægge 3-4 ugers arbejde,” siger Nicolas Thomsen, med-stifter og kreativ direktør i Shape.

Han vandt sidste sommer bronze i Cannes i Young Lions, og opsagde i vinter sit job som digital art director hos Nørgård Mikkelsen for at koncentrere sig om Shape.

Mobil-applikationer rykker voldsomt for tiden, og derfor er situationen for app-huse en anden end for reklamebureauer. Her er konkurrencer en del af hverdagen – og af købers marked.

“Når vi prøver at holde vores sti ren og sige nej-tak til konkurrencer, så er det nok en naiv tilgang. Men app-verdenen er på nogle områder mere sort-hvid end den klassiske bureauverden: Du har en tæt konktakt til slutbrugeren, og så snart app’en er ude, så kan folk sige deres mening om den – og det gør de, hvadenten app’en er ringe eller deres hverdag er blevet lidt nemmere med den. Der kan ikke skydes genveje her,” siger Nicolas Thomsen.

Shape holder til i det nye Founders House i Boltens Gaard i København – et invitation-only fællesskab for ambitiøse iværksættere og virksomheder inden for mobil og tech. Der er en venteliste, og Founders House står foran en udvidelse til foreløbig 700-800 kvm.