Apple i modvind efter anti-homo app

Peter Engholm
25@mail.dk

Apple, der flere gange er blevet kritiseret for sin konservative holdning til app, har nu godkendt én, der skal ”kurere” homoseksuelle.

Exodus betyder udvandring (som i jødernes udvandring fra Egypten, 2. mosebog) og er samtidig navnet på en religiøs organisation, der har skabt noget så moderne som en applikation til iPhone.

Men særlig moderne er organisationens tilgang til homoseksuelle bestemt ikke, for app’en hedder “Ex-gay” og stræber således mod at kurere homoseksualitet “gennem bønner og anvendt omvendelses-terapi”, som Telegraph skriver.

Organisationen, der har godt 35 år på bagen, blev skabt af bøsser, der hævdede at have skiftet deres livsstil. Den har sin anstændige andel af skandaler, bl.a. da en daværende formand blev spottet på en bøssebar og måtte trække sig fra posten, og nu vækker den aktuelle app – om ikke andet – så opsigt.

“Exodus vil med mod, uddannelse og Kristi krop bekæmpe det homoseksuelle problem med elegance og sandfærdighed,” som det hedder i beskrivelsen af den gratis app på App store.

Apple har ikke trukket “Ex-Gay” tilbage, men er under pres for at gøre det. I dag har mere end 126.000 personer skrevet under, online, på en protestskrivelse.

Selvom Apple ikke kan siges som sådan at stå bag App’en, så håndhæver firmaet en ret stram politik omkring godkendelsen, fordi man vil have en vis styring af, hvilket indhold, der kommer ud på iPhonen, og derfor kan Apple have svært ved at styre sig helt uden om i en situation som denne.