Apple investerer 6,3 mia. kr. i nyt datacenter i Viborg

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Centret skal drives 100 pct. af vedvarende energi. Udenrigsministeriet har banet vejen for aftalen.

Apple har valgt at etablere et af verdens største datacentre i Danmark. Der er tale om en investering på ikke mindre en 6,3 mia. kroner og centret er udset til at ligge i Viborg.

”Det må være årets bedste erhvervsnyhed for Danmark og ikke mindst Midt- og Vestjylland,” siger handels og udviklingsminister Mogens Jensen i en pressemeddelelse, og han fortsætter:

”Det er en kæmpe cadeau, at Apple blandt mange bejlere vælger Danmark. Det understreger, at regeringen har ramt den helt rigtige balance mellem en ambitiøs og grøn energipolitik – og et erhvervsklima i verdensklasse.”

Anlægget vil blive drevet af 100 pct. vedvarende energi og vil sammen med et nyt anlæg i Irland styre onlinetjenester som iTunes Store, App Store, iMessage, Maps og Siri for kunder i hele Europa, skriver business.dk.

Investeringen i Danmark og i et tilsvarende datacenter i Athenry i Irland, hvor Apple har sit europæiske hovedkvarter, bliver de største investeringer, som Apple til dato har foretaget i Europa. I alt vil der blive investeret for 1,7 milliarder euro, skriver business.dk

Aftalen med Apple er kommet i stand gennem Udenrigsministeriets afdeling Invest in Denmark.