Bacon henter True Award-vindere 

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Reprise – i form af Mattis Huus Heurlin og Milan Bjørnild – vandt Rising Star ved True Award, hvor de også var med på to andre priser. Nu er de en del af ”Bacon-familien”.

Instruktør-fotograf-duoen Reprise vandt i sidste uge Rising Star-kategorien ved True Award, og Mattis Huus Heurlin og Milan Bjørnild var også instruktører på publikumsprisen Fuld på cykel. Desuden instruerede Mattis Heurlin ’19 grader/Bænken’, der vandt casting-prisen.

Nu følger endnu en slags anerkendelse: Efter et længere samarbejde bliver den kreative duo en officiel del af Bacons roster.

Mette Jermiin, executive producer på Bacon, siger: 

“Når vi scouter talenter, kigger vi altid efter et særegent film- og fortællesprog – instruktørens signatur, som helst skal gennemsyre arbejdet. Set i det perspektiv adskiller Reprise sig ved igen og igen gennem de seneste år at være lykkedes med at beherske meget forskellige stiløvelser – fra deres kortfilm Salmon (nomineret til Årets kortfilm ved Rober Prisen 2024, red.), som viser deres talent for at arbejde med spillere og dialog, over deres videreførelse af &Co.’s og Café Noir’s legendariske klovne-univers, til en super autentisk skildring af unge mennesker i nattelivet i ‘Fuld på cykel’ for Rådet for Sikker Trafik.”

Samuel Cantor, executive producer på Bacon, tilføjer: 

”Det er godt set af resten af branchen, at man for alvor er begyndt at anerkende Reprise for deres håndværk og deres høje niveau, når det kommer til eksekvering. Vi har i en længere periode arbejdet målrettet på at gøre Mattis og Milan til en del af Bacon-familien, så vi er rigtig glade for nu endelig at kunne gøre samarbejdet officielt. Vi glæder os til at være en endnu tættere del af deres rejse, og til i fællesskab forhåbentligt at kunne tage deres karriere endnu længere.”

Mattis Huus Heurlin kalder i en pressemeddelelse Bacon for ”et legendarisk sted, vi altid har set op til”, og Milan Bjørnlid finder ”den kreative energi hos Bacon unik”. 

”Deres kreative output er en stor inspiration for vores eget arbejde, så det er et fællesskab, vi er utroligt stolte af nu selv at kunne være en del af,” siger instruktør Mattis Huus Heurlin og DoP Milan Bjørnild supplerer:  

”Man føler et drive til at udfordre sig selv på nye måder, end man hidtil har gjort – så vi er vildt glade for at få muligheden for at videreudvikle på vores talent her.”

Se Reprises arbejde her.

Juryens motivation for at give Reprise prisen som Rising Star ved True Award:

Årets TRUE rising star er noget så sjældent som en duo. Sammen har de allerede haft et stort kreativt output og gjort sig bemærket i den danske reklame- og filmbranche. Bagkataloget, der spænder bredt over flere genrer og formater, beviser en skarp sans for historiefortælling, hvor det dramaturgiske og visuelle niveau er tårnhøjt. Man fornemmer tydeligt det tætte samarbejde mellem instruktør og fotograf og en fælles lyst til at eksperimentere og udfordre sig selv.