Bark-aktionær stifter selskab med falsk adresse

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Det er ulovligt at opgive forkert adresse til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Men det har en Barks stiftende aktionærer muligvis gjort.

Venturekapitalisterne Jesper Svane og Rene Lauritsen spiller en central rolle som to ud af fem storaktionærer i det danskskabte bureauprojekt Bark Group Inc, der er moderselksab for Bark Copenhagen.

Herudover har de stået bag lån til gruppen og som sælgere af majoriteten i det tyske produktionsselskab, Anaconda til Bark Group.

Det er sket med afsæt i hver deres selskab registreret på British Virgin Islands, mens de begge står noteret som bosiddende i Schweiz.

Det sås der dog nu tvivl om.

Jesper Svane har netop (d. 1. februar) registreret et nyt selskab i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen: Svaneco Holding Aps. I rapporten fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen står han opført med adressen Riveta de la Tor, 6922 Morcote, Schweiz.

Problemet er dog, at på denne adresse bor et andet firma, Swiss Management Opportunity, og herfra oplyse danske Olaf Chalmer, at Jesper Svane ikke bor på adressen.

Han kan desuden fortælle, at den adresse, Rene Lauritsen står opført på i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, har han ikke boet på de seneste to år.

Der er dog heller ingen registreringer på Rene Lauritsen i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen siden 2005.

Forkerte adresseoplysninger er noget, man ser ret alvorligt på i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Her er man gået i gang med at undersøge sagen, og vil derfor ikke kommentere på den.

Men om gældende regler siger kommunikationschef Hanne Fast Nielsen:

“Det er ganske enkelt ulovligt at opgive en forkert adresse. Vi skal selvfølgelig vide, hvor vi kan få fat i de ansvarlige for et firma”, siger Hanne Fast Nielsen.

Man har desuden pligt til at meddele adresseændringer senest fire uger efter, den er sket.

Mulige sanktioner er bøder indtil forholdet er bragt i orden. Og ultimativt en tvangsopløsning, hvis ikke styrelsen kan komme i kontakt med direktøren.

Bureaubiz har forsøgt at få kontakt med Jesper Svane via hans forretningspartner, Rene Lauritsen, der har sendt mailen videre. Jesper Svane har dog ikke vendt tilbage. Til gengæld oplyser Rene Lauritsen, at Jesper Svane er flyttet tilbage til Danmark.

Vi omtalte i går, at Jesper Svane har forladt bestyrelsen i de danske Bark-selskaber. Sent i går blev der så indleveret en meddelelse til OTC Bulletin Board, hvor Bark er noteret, om at Jesper Svane også har forladt bestyrelsen for Bark Group Inc.

Det efterlader to tilbage i bestyrelsen: formanden Bent Helvang, der også er formand for de danske selskaber, samt Klaus Aamann.