Bark Group’s aktiekurs er raslet ned

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

De sidste to dage er værdien reduceret med 30 pct. Ingen nyheder der kan forklare det voldsomme prisfald.

Virkeligheden er ved at indhente Bark Group’s aktie, der er noteret på amerikanske OTC Bulletin Board. De sidste to dage har der været markante kursfald og specielt i går gik det stærkt med et fald på lidt under 20 pct.

Det betyder, at Bark Group nu har en børsværdi på omkring 600 mio. kr. – hvilket dog fortsat er en ufattelig høj værdi i forhold til selskabets underliggende økonomi.

Der er ikke umiddelbart nogen nyheder, der kan forklare faldet.

I forgårs blev der lagt en meddelelse på om, at man nu er i processen at rejse kapital til opkøb af nye medlemmer til gruppen. Men da det har været en del af planen lige fra start ville det være mere overraskende, hvis ikke man var.

“Det handler mest om, at vi ønsker at meddele, at vi finder det vigtigt at speede processen og dermed antallet af opkøb op”, siger bestyrelsesformand, Bent Helvang.

Går man en uge tilbage, er kursen faldet med omkring 40 pct. og her blev der lagt en nyhed om en analyse fra Murphy Analytics over markedsudviklingen og Bark’s muligheder.

Analysen var finansieret med 9000 USD af et selskab, Lake Group Media, der er specialister i direct marketing. Bureaubiz har forsøgt at kontakte selskabets ledelse for at høre, hvorfor et direct marketing selskab bruger penge på analyser omkring Bark Group, men man har ikke svaret på utallige mails.

I Danmark siger bestyrelsesformand, Bent Helvang, at hverken Bark eller nogen af de store aktionærer har relationer til Lake Group Media.

Under alle omstændigheder – hvis analysen har haft en effekt, har den snarere været negativ. Men grundlæggende ser kursfaldet ud til at være lige så uforklarlig som den børsværdi på over en milliard, Bark på et tidspunkt var oppe på.

Der blev onsdag handlet lidt under en halv million aktier.

Bent Helvang konstaterer, at det nu må stå klart, at børsmarkederne har deres eget liv, og at enhver snak om, at bureauet selv kan påvirke kurserne må forstumme.

“Som jeg tidligere har nævnt, så er kursudviklingen interessant – men det er ikke noget vi får armene op eller ned af i det daglige, hvor vi nøjes med at glæde os over kundernes tilfredshed med de ideer vi har i Barks selskaber og den kundetilgang, der er her”, siger Bent Helvang og fortsætter:

“Barks Markedsværdi er med dagens tal faldet med halvtreds procent til trods for at selskabet er inde i en positiv udvikling med en række spændende opkøb på tallerkenen, og med en kurs der har ligget relativt stabilt på omkring 50 i de sidste mange måneder”.