Bates-direktør bliver ny chef for Republica

Peter Engholm
25@mail.dk

Det blev til et år i Bates’ ledelse – og 11 år på bureauet i alt. I næste måned overtager Susanne Lund ledelsen af Republica. Bates på udkig efter ny strategisk fokuseret person.

I disse dage for et år siden udskiftede Bates Y&R sin ledelse. Thomas Brandt blev ny adm. direktør og Susanne Lund ny strategisk direktør, og de to lagde strategien for det nye Bates.

Nu siger Susanne Lund imidlertid farvel til Bates Y&R, hvor hun har været i 11 år.

Den 19. januar bliver hun ny adm. direktør for Republica. Her har chef-stolen på det Coop-ejede bureau reelt været ledig, siden Kenneth Pedersen i maj vendte tilbage til dagligvarehandelen som kædedirektør i SuperBrugsen.

”Republica står foran en meget spændende rejse, hvor bureauets stærke detailfundament skal styrkes yderligere såvel strategisk som kreativt. Denne rejse skal Susanne Lund stå i spidsen for”, siger bestyrelsesformand for Coop og Republica, Lasse Bolander.

Bates er nu på udkig efter en ny strategisk orienteret person.

“Vi har kendt til dette i noget tid, så vi er allerede i gang. Men vi har strategiske kompetencer på bureauet, så vi har tid til at finde den rigtige. Det primære er at finde en, der er 100 pct. fokuseret på planning og strategisk sparring, men finder vi den helt rigtige, så er en plads i direktionen også en mulighed,” siger adm. dir. Thomas Brandt og tilføjer, at han ønsker Susanne Lund al mulig held og lykke i det nye job.

Susanne Lund har de seneste 15 år arbejdet som strateg i bureaubranchen – før Bates var hun hos PeopleGroup og Ogilvy. Inden da arbejdede hun 10 år som investmentbanker i Danske Bank. Hun er uddannet cand.merc. i strategisk og finansiel planlægning fra CBS og strategisk planner fra Den Danske Reklameskole.

”Vi har valgt Susanne, fordi hun har kompetencerne til at kunne videreudvikle Republica. Hendes stærke strategiske og forretningsmæssige kompetencer samt hendes innovative mindset er præcis det, som Republica har brug for”, siger Lasse Bolander.

Selv siger Susanne Lund om sit nye job:

”Republica har en sund økonomi, en stærk medarbejderkultur og unikke spidskompetencer inden for detail. Jeg glæder mig meget til at komme om bord, lære medarbejderne at kende og styrke og udvikle Republica’s forretningsmæssige grundlag.”

Siden Kenneth Pedersens farvel til Republica i foråret har Tom Stengade været konstitueret direktør, og for tre måneder siden blev han afløst af Lars Berntsen.

I forbindelse med Susanne Lund’s tiltræden udvides Republica’s direktion med COO Lars Berntsen, der – med en enkelt afstikker til Brandhouse – har været på Republica i 12 år.