Bates’ kreative direktør skifter til &Co

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

En ny person får ansvaret for det kreative produkt hos Bates Y&R. Bureauets kreative direktør, Peter Strange Echwald, skifter efter halvandet år til &Co.

Der har været skiftedag i ledelsen hos Bates Y&R: Den hidtidige kreative direktør, Peter Strange Echwald, skifter til &Co, og bureauets strategiske direktør Claus Knuth tager det kreative ansvar.

Art Directoren Peter Strange Echwald kom til Bates i efteråret 2014 efter tre år som freelancer. Forinden havde han været hos Hjaltelin Stahl i en håndfuld år og halvandet år i Amsterdam.

Peter Strange Echwalds kreative karriere begyndte hos Bates, hvor Ib Borup hyrede ham til en assistent-tjans. Og det var selvsamme Borup, som Peter Strange Echwald afløste som kreativ direktør på Bates for halvandet år siden.

Nu rokerer Bates så rundt i ledelsen. Adm. direktør Thomas Brandt forklarer:

”Strategisk direkør Claus Knuth, der kom til Bates for godt et år siden, tager ikke titlen af kreativ direktør, men han tager ansvaret – for ledelsen af bureauets kreative afdeling og for det kreative produkt.”

Ledelsen af Bates består af Thomas Brandt og Claus Knuth. Og sidstnævnte siger:

“Vi har så stærke kreative personer, at rollen som kreativt anker på tværs af vores kunder er blevet mindre betydningsfuld. Bates Y&R møder verden som små elite-enheder mere end som tungt bueaukratisk kavaleri. Min rolle bliver mest at skabe det strategiske fundament for opgaverne og gode vilkår for den kreative afdeling”, siger Claus Knuth.

Peter Strange Echwalds post bliver ikke genbesat, idet titlen som kreativ direktør er gledet ud for nærværende på Bates.

”Vi har længe haft en dialog og en proces om bureauets organisering. Derfor var det naturligt, at vores veje skilles,” siger Thomas Brandt.

Denne proces flaskede sig med en føler fra &Co. Peter Strange Echwald siger:

“Thomas Hoffmann tog fat i mig og ville høre, om jeg havde lyst til en kop kaffe og en snak om fremtiden. Og det er jeg rigtig glad for, at jeg sagde ja til. Jeg har dyb respekt for &Co. De leverer altid et fantastisk stykke arbejde, og så er de samtidigt kendte for at være søde og kærlige mennesker. Det glæder jeg mig til at opleve.”

Hos &Co bliver han Senior Art Director i et team sammen med Senior Copywriter Tue Rossel.

De skal arbejde for nogle af bureauets tunge kunder, oplyser Thomas Hoffmann:

”Vi kender Peter og hans arbejde, da han har freelancet for os. Han er super kreativ og yderst sympatisk. Derfor kontaktede jeg ham og hørte, om han havde lyst til at arbejde hos os. Og det havde han heldigvis.”