BBDO og Inspiration står stejlt over for hinanden

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Begge parter mener, de har en god sag. Skulle BBDO vinde kan det gavne bureauet’s økonomi i 2009.

Hvad ingen ville udtale sig om for små 14 dage siden, står nu sort på hvidt i BBDO’s regnskab: Bureauet har anlagt sag mod Inspiration, som var på kundelisten indtil midten af sidste år.

Bureauet og dets revisor har således vurderet, at den oplysning skulle med i det regnskab, der netop er indleveret til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, og mens ingen af parterne ville udtale sig, sidst Bureaubiz havde fat i historien, lukker økonomidirektør Anders Ertmann nu lidt mere op for posen.

“Sagen foregår fortsat på advokatniveau, og vi håber selvfølgelig at finde en ordning. Men vi føler, vi står godt – ellers havde vi ikke bragt den videre”, siger Anders Ertmann.

Hos Inspiration Drift kommer der dog ikke særligt forsonende udtalelser.

“Hvis de føler, de står godt, så føler vi, at vi står dobbelt så godt. Nu må sagen gå sin gang, men jeg synes det er skuffende, at et bureau, vi har samarbejdet med i 10 år, vil bruge tid på sådan noget her”, siger adm. dir. Lars Aaen.

Ingen af parterne vil gå nærmere ind i, hvad sagen drejer sig om. Det er dog et faktum, at samarbejdet blev stoppet brat og usædvanligt. BBDO havde genvundet budgettet i en konkurrence under et år før bruddet, der desuden kom under et halvt år efter, L’Easy-ejer Niels Thorborg overtog kæden.

Niels Thorborg har nære relationer til Nørgård Mikkelsen’s adm. dir., Erik Laumand, og det var netop dette bureau, der overtog Inspiration.

Selvom BBDO har noteret sagen i regnskabet, så har bureauet dog ikke indregnet nogen beløb. Skulle BBDO således vinde sagen vil det være en ren gevinst i 2009 regnskabet.

Bureauet har desuden for nylig vundet en anden sag mod Landic Properties Danmark. Den drejede sig om manglende betaling til et seks-cifret beløb.