Berlingske Tidende i frit fald

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Dagbladene fortsætter den mistrøstige oplagsudvikling – i november anført af Berlingske Tidende, der nu kun er lige over 100.000.

Samlet er der ingen tvivl om udviklingen inden for dagbladenes oplagstal. Heller ikke i november, hvor det samlede fald blev 5,9 pct. på hverdage og 8 pct. på søndage.

Til gengæld har det bølget lidt frem og tilbage i forhold til hvilket blad der må lide mest. Lige nu er det Berlingske Tidende, som i november tabte 12,9 pct. til 103.755.

BT tabte kun 7 pct., mens Århus Stiftstidende og Randers Amtsavis, der også indgår i Berlingske-koncernen fulgte godt trop i forhold til store bror. De to aviser tabte henholdsvis 11,1 og 12,9 pct.

Bland søndagsaviser førte Ekstra Bladet an med et tab på 16,1 pct. til 113.040. Også Århus Stiftstidende tabte markant om søndagen.

Heller ikke ugebladene klarer sig for godt. samlet tabte de 5,3 pct. Ude og Hjemme førte an med et tab på 11,8 pct. – hvis man ser bort fra Tipsbladet’s to udgaver, der tabte henholdsvis 17,5 og 31,6 pct. Men de er efterhånden så små, at der ikke er meget tilbage.