Beskyldninger om sexchikane i PR-konkurs

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

En samlet medarbejderstab i Nordisk Kommunikation blev forleden fritstillet – forinden havde samme stab i et brev til bestyrelsen anklaget den adm. direktør for sexchikane.

Bureaubiz skrev i sidste uge, at Nordisk Kommunikation – med speciale i intern kommunikation – er i økonomiske vanskeligheder. Nu tyder alt på, at vanskelighederne også har været begrundet i betændte problemer mellem medarbejdere og direktøren.

Det er i hvert fald den historie, der florerer i branchen lige nu.

Ingen af de tidligere medarbejdere fra Nordisk Kommunikation – 12 i alt, heraf 8 konsulenter – ønsker over for Bureaubiz at kommentere sagen.

Men ifølge oplysningerne, så afleverede bureauets medarbejdere midt i juli et brev til bestyrelsesformanden, hvori man gør opmærksom på ikke færre end fire tilfælde, hvor medarbejdere har følt sig sexchikaneret af den adm. direktør, Pelle Carlo Nilsson.

Efter at have skrevet og afleveret brevet gik medarbejderne på sommerferie – men da de vendte tilbage var det til en helt anden reaktion end ventet.

Ifølge Bureaubiz’ oplysninger var det ikke økonomi, medarbejderne opfattede som problemet ­- det var de alvorlige beskyldninger om gentagne tilfælde af sexchikane – men det var økonomiske problemer, de vendte tilbage til.

Økonomien blev beskrevet som problematisk, og der blev stillet krav om, at der hurtigt skulle skaffes ekstra omsætning. Men lige lidt hjalp det. Et klart indtryk af overskud var i løbet af sommerferien vendt til truende konkurs – og som konsekvens heraf blev samtlige medarbejdere fritstillet den 22. august. Og i skrivede stund er firmaet ved at blive sendt i konkurs.

René la Cour Sell, adm. direktør i Danmarks Naturfredningsforening, er ifølge Erhvervs- og Selskabsstyrelsen bestyrelsesformand i Nordisk Kommunikation.

En samlet medarbejderstab har henvendt sig til bestyrelsen vedrørende den adm. direktør …

“Jeg er orienteret om det. Men det er Henrik Wagn, der modtog brevet, så ønsker jeg ikke at kommentere det”, siger René la Cour Sell.

Henrik Wagn – ejer af Wagn Interaktion, der leverer leder- og medarbejderudvikling – oplyser, at der er indgivet konkursbegæring på Nordisk Kommunikation, og at Sø- og Handelsretten herefter vil behandle sagen – herunder at udpege en kurator. Og mange flere oplysninger bliver det ikke til:

Medarbejderne skrev til bestyrelsen om sexchikane fra den adm. direktørs side – hvordan reagerede du på dette brev?

“Så længe, at konkursbegæringen står foran behandling, så har jeg besluttet ikke at kommentere sagen,” siger Henrik Wagn.

Det har i flere omgange ikke været muligt i dag at få en kommentar fra adm. direktør Pelle Carlo Nilsson.