Af Finn Graversen fg@kabelmail.dk

20 dages betinget fængsel og en bøde på 10.000 kr. for kursmanipulation blev dommen til Brian Mertz Pedersen.

En mindre fejl, der ingen konsekvenser får.

Således ser online bureauet Guava’s bestyrelsesformand, Ole Sigetty på den sag, hvor selskabets topchef Brian Mertz Pedersen er blevet anklaget for kursmaipulation ved i flere tilfælde at have handlet aktier med sig selv.

Dommen faldt i går og lød på 20 dages betinget fængsel og en bøde på 10.000 kr. Men Brian Mertz Pedersen fortsætter som administrerende koncerndirektør i Guava A/S, meddeler selskabet.

 “Bestyrelsen er løbende blevet orienteret om denne godt tre år gamle sag. Det har hele tiden været min vurdering, at der var tale om en relativt beskeden fejl fra direktør Brian Mertz Pedersens side, som jeg dog selvfølgelig tager afstand fra, men som har været uden relevant betydning for hans virke som administrerende koncerndirektør for Guava A/S”, siger Ole Sigetty i en meddelelse.

Sagen ligger tre år tilbage. Alligevel gjorde man ikke opmærksom på det i et børsprospekt for halvandet år siden. Den manglende information skete dog med accept fra Finanstilsynet.

Guava meddelte samtidig i går, at der ved den kommende ordinære generalforsamling i oktober vil ske ændringer i bestyrelsen.

Bestyrelsesmedlemmerne Per Hannover og Jan Nyholm forlader bestyrelsen og en repræsentant fra Netbooster SA, som er selskabets største aktionær opstiller til bestyrelsen. Derudover vil Oliver Garrigue, som p.t. er selskabets finansielle rådgiver og bestyrelsesmedlem i Guava UK Limited stille op til bestyrelsen.

Kommentarer

  1. “En mindre fejl”, der giver 20 dages fængsel… Uanset, at det er betinget, så er det altså stadig en fængselsstraf.

    Det fortæller lige så meget om Sigettys moral som om Mertz’ intelligens.

    Skulle de ikke hellere koncentrere sig om at tjene nogle penge i selskabet istedet for at lege Gordon Gekko.

  2. Troede en bestyrelsesformand skulle være uafhængig af direktionen og være en kontrol instans. Dette synes ikke at være tilfældet for Guava. Naturligvis også svært når bestyrelsesformanden fungerer som selskabets advokat og tjener en masse penge herpå. Inkompetent bestyrelse og revision = pengekassen er et tag-selv bord for ledelsen.

  3. Denne sag viser med al tydelighed Brian Mertz moral og vilje til at bøje reglerne. Men der kommer flere historier om uretmæssig overdragelse af anparter til Guava.

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club