Billig som i Bangladesh – men lige rundt om hjørnet

Peter Engholm
25@mail.dk

Witus, der leverer 3D design og visualisering, kalder sig et bureau, men gør op med bureautankegangen – i al fald prismæssigt.

“Witus” er navnet på et nyt 3D design- og visualiseringsbureau stiftet af Michael Witus

Schierup, der igennem en årrække har designet for Kontrapunkt.

Nu er han gået selvstændig – i form af et enmandshær-bureau – og vil egentlig gerne melde stærkt ud, men samtidig ikke falde i samme fælde som de bureauer, han nu skal konkurrere mod.

“Alle kan gøre det vildere og bedre! Hmm … jeg leverer på niveau med de øvrige bureauer – mindst. Og Jeg sparer huslejen i den indre by og sparer også på bullshitten – f.eks. dækker en udtalelse som “at fremelske designet” som regel over ekstra 15 timer på regningen til kunden. Mindre kan gøre det. Det er “Design & Visualization to affordable prices,” siger Michael Witus Schierup.

Altså Bangladesh rundt om hjørnet?

“Ja, på en måde. Kunden og jeg kan mødes fysisk, og det arbejde, der laves i Bangladesh, behøver ikke at savne noget i niveau, nærmest tværtimod,” siger Michael Witus Schierup.

Blandt Witus’ specialer er digital visualisering af produkter, der indtil videre mest er blevet benyttet inden for arkitektur, men som også kan give andre typer kunder et fotorealistisk billede af deres projekt, skabt ud fra kundens arbejdstegninger eller CAD modeller.

“På den måde kan firmaet præsentere billeder af “færdige” produkter for investorer eller i forbrugeranalyser uden at investere i dyre prototyper. Selve arbejdsprocessen involverer en kombination af billedmanipulation, 3d arbejde og illustrative egenskaber, og næsten alt kan skabes,” siger Michael Witus Schierup.

Han kalder sig desuden fritidsbildesigner og vandt den danske udgave af Peugeots bildesign-konkurrence, kom i finalen i den globale konkurrence og blev nr. 30 ud af 2.500. Billeder af dette og andre arbejder kan ses her.