Bittert opgør på vej: Svenn Dam bortvist fra Nyhedsavisen

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Morten Lund siger, han har tabt alt men samtidig begynder der at komme antydninger af, at lukningen af avisen er begrundet i, at Morten Lund er stillet penge i udsigt for at gøre det. Svenn Dam blev i går bortvist for at have fjernet dokumenter.

Nyhedsvisens konkurs kan være på vej ud i et bittert opgør mellem centrale aktører. Jyllands-Posten kan i dag fortælle, at Svenn Dam, der er adm. dir. i Nyhedsavisens moderselskab 365 Media Scandinavia, i går blev bortvist på basis af beskyldninger om at have fjernet fortrolige dokumenter.

Avisen fortæller, at det i særdeleshed skal være et dokument, der er centralt – nemlig et udkast til aftale, der sikrer hovedaktionær Morten Lund et trecifret millionbeløb fra Mecom-ejer, David Montgomery, hvis han lukker Nyhedsavisen.

Over for borsen.dk bekræfter Svenn Dam, at han har et aftaleudkast til, at “der skulle flyttes en del millioner, hvis man lukkede Nyhedsavisen”. Millionerne skulle tilflyde Morten Lund og en forretningspartner,

“Men om det nogensinde er blevet til noget, det har jeg ingen idé om”, siger Svenn Dam til borsen.dk

Morten Lund skrev i går på sin hjemmeside, at han har ført forhandlinger med Mecom om at få hjælp til en solvent lukning af Nyhedsavisen. Svenn Dam siger til Jyllands-Posten, at det undrer ham, at han som adm. dir. og aktionær i Nyhedsavisens moderselskab aldrig har hørt om den slags forhandlinger.

Jyllands-Posten ruller handlingsforløbet op i en stor artikel, og får bl.a. rejst tvivl om den officielle begrundelse for lukningen. Centrale personer siger, at der reelt ikke var ændret på forudsætningerne, fra man gik i luften d. 11. august med en melding om, at avisen var reddet, til den pludselige lukning med udgangen af august.

Samtidig har Morten Lund i sin blog skrevet, at han har tabt alt og går en hård tid i møde: “Jeg har personligt investeret 105 mio. kroner i projektet. Penge jeg har lånt – meget dårligt valg,” skriver Morten Lund.

Og så kommer han med en “overraskende” forklaring på kollapsen:

“Den simple forklaring er, at salget ikke mødte omkostningerne”.