Bjørn Stene vender tilbage til Frederik Preisler

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Tiltræder som adm. dir. for Mensch, når han stopper hos McCann d. 1. december. Han savner sine gamle partnere.

Da Bjørn Stene kort før sommerferien annoncerede, at han ville stoppe som landechef for McCann Worldgroup, var rygtebørsen klar og entydig: “Han begynder hos Mensch og sin partner gennem mange år, Frederik Preisler”.

Og således bliver det også. I går blev det annonceret,, at han tiltræder som partner i og adm. dir. for Mensch, når han fratræder hos McCann den 1. december.

Mensch er som bekendt skabt af Frederik Preisler og en række andre partnere, da Propaganda McCann blev fissioneret ved indgangen til i år, så Bjørn Stene kommer ikke til at føle sig blandt fremmede, når han træder ind ad døren.

“Min seneste opgave hos McCann var at ansætte en ny ledelse og sikre et fundament for McCann’s fortsatte eksistens og vækst i Danmark. Den opgave er nu løst, og jeg har fuld tiltro til adm. dir. Morten Ingemann og den øvrige nye ledelse. Men jeg må erkende, at jeg var begyndt at savne mine gamle partnere fra Propaganda-tiden” siger Bjørn Stene i en pressemeddelelse.

Der har været mange spekulationer og konspirations-teorier, siden fissionen blev annonceret. Spekulationerne handlede bl.a. om, at det fra begyndelsen var Bjørn Stene og Frederik Preislers plan at samles igen, og blev bl.a. næret af Hanne Schmidts bortvisning fra McCann i slutningen af året og det forhold, at Mensch kom meget hurtigt i gang med de fleste af Propaganda McCann’s kunder og var synlig med hjemmeside, mens McCann fortsat er “under construction”.

Men Bjørn Stene afviser alle spekulationer.

“Der har været mange, men de har ikke noget på sig. Der er fuldstændig transparens mellem mine chefer og mig”, siger Bjørn Stene, som desuden i pressemeddelelsen fortæller, at han og den europæiske topledelse hos McCann for øjeblikket taler om, hvordan man kan bevare det nære forhold.

“Vi skilles som bedste venner, og jeg tror, at vi også i fremtiden vil få glæde af hinanden”, siger Bjørn Stene.

Da fissionen blev annonceret, var planen, at Bjørn Stene skulle bygge en bureaugruppe med flere forskellige bureauer, og at han som noget af det første skulle købe et web-bureau.

Det er dog aldrig blevet til noget, og opkøb er sat på hold, men Bjørn Stene afviser, at der ligger en skuffelse over dette bag hans beslutning om at vende tilbage til sine gamle partnere.

“Udskydelsen af et køb af et webbureau er en naturlig konsekvens af finanskrisen og der er ingen sammenhæng med min afgang. Det er, som jeg siger – min opgave var at sikre et fundament for McCann i Danmark, og den opgave er løst”, siger Bjørn Stene.

Han har bl.a. løst opgaven ved at fusionere McCann-organisationen med det ligeledes McCann-ejede Momentum Øresund. Ledergruppen er alle hentet hos BBDO.