Brancheklip fra tirsdagens aviser

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Læs om, at virksomheder kan spare penge ved at fokusere på SEO, men mediebureauer rådgiver om SEM og om en håndboldsponsor, der selv ringede og tilbød sig med én betingelse: Ulrik Wilbek.

Cirka 75 procent af de klik, der bliver genereret hos Google, kommer fra organiske søgeresultater, såkaldt SEO, som er ganske gratis hos Google. Kun en fjerdedel kommer fra sponsorerede links, såkaldt SEM, som er annoncer, man skal betale for.

Alligevel bruger virksomhederne op mod ti gange så meget på sponsorerede links sammenlignet med de organiske resultater ifølge estimater fra mediebureauet iProspect.

Årsagen til dette er ifølge Mikkel deMib Svendsen, der er forfatter til bogen “SEO 2.0”, at mange medierådgivere ikke forstår SEO og derfor foreslår de betalte søgeannoncer til kunderne i stedet for.

“For de traditionelle bureauer er det nemmere at købe sig til annonceplads, i stedet for at arbejde på at komme med i de organiske søgeresultater, hvilket er en mere kompleks proces”, mener Mikkel deMib Svendsen.

Det er direktør Lars Møller fra iProspect, lodret uenig i.

“Vi har taget et strategisk valg og fokuserer mere og mere på SEO, netop fordi de organiske søgeresultater har så stor vægt hos brugerne. Det er rigtigt, at SEO typisk er en mere kompliceret øvelse, men så er det heller ikke mere komplekst. Man kan dele SEO op i tre dele: Teknik, indhold og links”, siger mediebureaudirektøren (Berlingske Business, p. 14-15).

Sponsoren ringede selv

For en måned siden ringede Totalkredit til Dansk Håndbold Forbund og tilbød at blive sponsor de næste tre år på én betingelse: Ulrik Wilbek skulle være med til forhandlingerne.

Håndboldforbundets egen kommercielle afdeling havde ellers takket nej tak til Ulrik Wilbeks hjælp. Men med sponsorens krav, fik Wilbek ikke blot halet en sponsor i land, han har også fået involveret spillerne i sponsoratet, så Totalkredit får et sponsorat med både samarbejde og commitment. Sponsoratet er ifølge direktør i DHF, Morten Stig Christensen det største og mest omfattende nogensinde (Berlingske, p. 44 og Jyllands-Posten, p. 22).